Avrupa Milli Görüş Teşkilatları hatiplerinden, Refah Partisi Rize Milletvekili ve Rize Belediye Başkanlığı yapmış olan İlâhiyatçı Şevki Yılmaz, bir konferans sonrası uğradığı Balıkesir’de Kuvva-i Milliye mahallesinde yapımı tamamlanan Kudüs Camiine uğrayarak, cami inşaatı hakkında bilgi aldı.

ESKİMEYEN DOSTLUK

Şevki Yılmaz Avrupa Milli Görüş Teşkilatında 20 yıl birlikte çalıştıkları balikesirim.net yazarlarından Nevzat Özpelitoğlu ile de Kudüs camiinde buluştu. Cami cemaatinin hayranlıkla izlediği buluşmada İlâhiyatçı Şevki Yılmaz ve gazeteci-yazar Nevzat Özpelitoğlu’nun, Avrupa Milli Görüş Teşkilâtları hizmet kervanında yaptıkları hizmetler yad edildi.

Cami çıkışında Şevki Yılmaz günümüz siyasetine de değinerek Ak Parti teşkilâtlarında Milli Görüş’e daha bir ağırlıklı yer verilmesinin ehemmiyetine dikkat çekti. Özellikle Milli Görüş Belediyeciliğinin Ak Parti Belediyecilik anlayışıyla daha bir ivme kazanacağına vurgu yapılan kısa görüşmede, yeni dönen çalışmalarında Milli Görüş kökenli kişilere ağırlık verilmesinin millet yararına olacağı konuşuldu.

Milli Görüş Teşkilatlarının bağrından fışkırarak Cumhurbaşkanlığı makamına gelen Tayyip Beyin, İstanbul Belediyesinde uyguladığı Refah Belediyeciliğinin örnek alınması konuşuldu.

Tayyip Erdoğan’ın dünya mazlumlarının ve tüm İslam dünyasının lideri olduğunun anlatıldığı kısa toplantı sonunda Şevki Yılmaz, Kudüs camiini gezerek, Cami inşaatında büyük emeği olan Bilâl Güngören’den cami çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Şevki Yılmaz, Ak Parti içersinde Milli Görüş çıkışlı arkadaşların daha ağırlıklı olarak görev almasının hem AK Partinin hizmetlerine ve hem de Milletimizin yararına olacağına vurgu yaptı.

Yılmaz davet edildiği takdirde Kudüs Camii gibi mazzam ve muhteşem bir eserin resmi açılışında bulunabileceğini dile getirerek aynı gün Balıkesir’den ayrıldı

Editör: Haber Merkezi