Başbakan'ın adaylığını ilan etmesinin ardından geldiği Balıkesir'de, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Edip Uğur, ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili henüz netleşmiş bir kararın bulunmadığını açıkladı. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayı A. Edip Uğur, Değirmenboğazı'ndaki karşılama, Paşa Cami önündeki mini mitingin ardından ve şehir turu atarak halkla kucaklaştıktan sonra İl Başkanlığına geçerek burada partilileriyle bir araya geldi. 
Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan, Tülay Babuşcu, Ali Aydınloğul yanında Bursa milletvekili Önder Matlı, İzmir milletvekili İlhan İşbilen'in de bulunduğu toplantıda, gazetecilere kısa açıklama yapan Edip Uğur, ilçelerden gelen partililerin merakla beklediği sorunun karşılığını da verdi. 

FISILTI GAZETELERİNE İTABAR ETMEYİN
Uğur, ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili henüz hiçbir çalışmanın bulunmadığına işarat ederek, genel merkez tarafından çeşitli anketler yaptırıldığını bildirdi. İlçe adaylarının belirlenmesinde birçok kriterlerin de dikkate alınacağına dikkat çeken Uğur, şunları kaydetti: 
"İl ve büyükşehir belediye başkan adaylarının tamamı açıklandıktan sonra sıra ilçelere gelecek. Şu anda herhangi bir çalışma yok. İlçe belediye başkan adaylarını genel merkezce oluşturulan üst kurul seçecek. Dolayısıyla o defter henüz açılmadı."
Uğur, İvrindi'den geldiğini söyleyen bir partilinin "İlçemizdeki bir isim adaylığının kesinleştirdiği facebook'tan ilan etti" demesi üzerine ise, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan bu tür mesajlara itibar edilmemesini istedi. 

Editör: Haber Merkezi