Değirmenboğazından yüzlerce araçlık konvoyu ile girdiği şehir merkezinde seçim otobüsle tur atan Yılmaz, Cuma namazını kıldığı tarihi Zağnos Paşa Camisinin önündeki mitingde binlerce kişiyle kucaklaştı. Balıkesirliler "Yücel Yılmaz ilk günden seçimi bitirdi" yorumları yaptı. CHP ve MHP kimliğiyle bilinen çok sayıda ismin, Yücel Yılmaz'a destek amacıyla alana geldikleri gözlendi.

ŞEHİR MERKEZİNE 1 SAATTE GELEBİLDİ
AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, Başkent dönüşünde binlerce hemşehrisi tarafından sevgi seliyle karşılandı. 


Değirmenboğazındaki karşılaşmaya gelen partililerle kucaklaşan Yılmaz, seçim otobüsüne  geçerek konvoy eşliğinde şehir merkezine yaklaşık 1 saatte gelebildi.  


CAMİ ÖNÜNDE BİNLERCE İNSAN TOPLANDI
Toplu Taşıma Merkezinde araçtan inerek Milli Kuvvetler Caddesinden Zağnos Paşa Camisine kadar yürüyen Yılmaz, Cuma namazını Zağnos Paşa Camisinde kıldı.  Yılmaz, namazın ardından Cami önünde toplanan binlerce Balıkesirliye hitap etti.  


Mitinge katılanların İl Başkanı Hasan Demiraslan ile milletvekillerinden Mustafa Canbey'e yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi. 

DÜNYA MARKASI OLACAK
Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve teşkilat yöneticileriyle birlikte çıkarak vatandaşları selamlayan Yücel Yılmaz, Balıkesir'li ortak akılla yöneterek Dünya'da marka şehir haline dönüştüreceklerini söyledi. 

"REİS BİZE AĞIR BİR GÖREV YÜKLEDİ"
Yücel Yılmaz, şöyle konuştu:
“Salı günü Ankara’da 20 büyükşehir ve il belediye başkanı ismi içerisinde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da ismi okundu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bize ağır bir görev yükledi. Ağır bir yük aldık, bu şehir bize emanet edildi. 
Bundan beş yıl önce 2014 yılında yine bir emanet verilmişti Karesi ilçesi. Cumhurbaşkanımız 1994 yılında bir belediyecilik anlayışı ortaya koymuştu. Koyduğu belediyecilik anlayışında ne vardı? İnsan vardı, insana değer vardı, insan merkezli vardı. 

BALIKESİR ŞAHA KALKACAK
Biz bunu 2014 yılında Balıkesir’deki bütün AK belediyelerde uygulamaya başladık. Halkımızın teveccühüyle gerçekten güzel hizmetlerle altı seçim geçirdik. Hepimizin oyu düşmeden ve milletvekili sayımızı artırarak bugüne geldik. 
Bugün bir bayrak devralıyoruz. Bundan önce hizmet eden, hizmet etmiş olan, bu şehirde taş üstüne taş koymuş olan, nerede bir mazlum, ihtiyaç sahibi varsa ona hizmet edip yanında destek olan tüm büyüklerimize, tüm arkadaşlarımıza büyük şükranlarımı sunuyorum.
Diyorum ki; bu AK kadrolarla Balıkesir şaha kalkacak, Balıkesir sadece Türkiye’de bilinen değil, dünyada bilinen ve Balıkesirliyim diye övünülen bir şehir olacak."

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI
Seçim kampanyamıza bugün start veriyoruz. Balıkesir için çok güzel projeler hazırladık. Fazla fazla tüm şehrimizin ilçelerine yaymaya başlayacağız.
Çok çalışmamız lazım, çalınmadık kapı bırakmamamız lazım, bilinmedik sorun kalmaması lazım. 
Bunun nasıl çözüleceği ile ilgili de ortak aklı kullanmamız lazım. Biz bu işi yaparken ki süreç içerisinde kültür belediyeciliği, sosyal belediyeciliği ve katılım belediyeciliği ile yapacağız.
Yani tüm mahallelerimizde yaşayanlardan, mahalle temsilcilerimizden aldığımız haberleri, sorunları ve tespitlerini, ilçe teşkilatlarımız, il teşkilatımız ve belediyelerimizle beraber bu şehirde gerginlik, sorun, sıkıntı kalmayacak şekilde araştırmamızı yapıyoruz. 

MİLLETİMİZE SÖZ VERİYORUZ
Bütün sorunları tespit ediyoruz ve bu sorunların çözüm önerilerini sizlerden alıyoruz, ortak akılda buluşuyoruz, seçim beyannamemizi yapıyoruz ve milletimize söz veriyoruz. 
Biz 2024 yılına kadar bunların hepsini sırayla tarih tarih milletvekillerimizle, il başkanımızla,  belediye başkanlarımızla çözeceğiz diye söz veriyoruz.

KARESİ'DE HER SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK
O zaman bu şehir bize inanır. Bu şehir yaptıklarımız yapacaklarımın teminatıdır. 
Karesi’de vaat ettiğimiz; biz 2019’a kadar yapacağız dediğimiz her şeyi yaptık. Kadınlarımıza değer vereceğiz dedik bununla ilgili çok çalışma yaptık. 
Gençlerimize, eğitime değer vereceğiz dedik, bunların hepsini yaptık. Okullar bizim her şeyimiz dedik, hepsini yaptık. Çok söz vereceğiz, hepsini de yerine getireceğiz.”  

TÜRBEDE DUA, BÜYÜKŞEHİR'E ZİYARET
Başkan adayı Yücel Yılmaz, İl Başkanı Hasan Demiraslan, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanlarıyle birlikte Zağnos Paşa Türbesine geçerek dua ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Yılmaz, teşkilat mensuplarıyla buluşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne giderek mevcut başkan Zekai Kafaoğlu ile görüştü. 

Editör: Haber Merkezi