Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan Altıeylül Belediye Başkanlığı görevine, yeni Belediye Başkanı seçilinceye kadar, Altıeylül Belediyesi Meclis 1. Başkan vekili Faruk ÖZEN vekalet edecek.

Özen, yaptığı yazılı açıklamada, Altıeylül Belediye Başkan seçiminin 11 Kasım cumartesi günü saat 14:30 da Altıeylül Belediye Meclisinde yapılacağını belirtti.

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

Altıeylül Belediye Başkanlığı için gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da katılmıştı.  İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan'ın koordine ettiği yoklamada, Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Zekai Kafaoğlu da hazır bulunmuştu. 

ZEKAİ KAFAOGLU KİMİ İSTİYOR?

Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Zekai Kafaoğlu'nun halefi olarak Başkan Yardımcısı Hasan Avcı'yı işaret ettiği balıkesirim.net haber merkezine ulaşan bilgiler arasında yer aldı.  

Temayül yoklamasında oy kullanan partililerin de tercihini Hasan Avcı'dan yana kullandıklarını belirtiliyor. 

İnşaat Mühendisi olan 39 yaşındaki Avcı'nın Cumartesi günü gerçekleşecek meclis toplantısında Altıeylül Belediye Başkanı olarak seçilmesi bekleniyor.

İLLE DE ROMAN OLSUN!

Belediye Meclis üyelerinden Cüneyt Barlin, İsmail Çoban ile Mehmet Birol Şahin isimleri de başkan adayları arasında sayılırken, kent gündemine "ille de roman olsun" kampanyası düştü.
Roman nüfusunun en fazla olduğu illerin başında gelen Balıkesir'de, Cüneyt Barlin'in Altıeylül Belediye Başkanı seçilmesi amacıyla tüm romanlar adeta seferberlik ilan etti. Çevre illerdeki Roman derneklerinin yöneticileri de, Barlin için yoğun kulis çalışmasına girişti.

OYLAMADA FİRE OLUR MU?

Bu arada, Karafoğlu'nun koltuğunu dolduracak ismin seçileceği oylamada Büyükşehir'de yaşandığı gibi fire verilip verilmeyeceği bugünden merakla beklenmeye başlandı.

Editör: Haber Merkezi