AK PARTİ ALTIEYLÜL BASININ YANINDA

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basında sansürün kaldırılışının 110’uncu yıldönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Gazeteciler Cemiyeti Medya Merkezi ve Basın Müzesi’nde gerçekleştirilen sergide 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Balıkesir’deki gazete manşetlerinin yer aldığı kitap gelen misafirlere hediye edildi. 

AK Parti Altıeylül Teşkilatınca özel olarak hazırlatılan ve üzerinde gazeteci figürünün bulunduğu pastayı İlçe Başkanı Ayhan Atahan, BGC Medya Merkezi ve Basın Müzesi önünde, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, BGC Başkanı Ramazan Demir, BİK Şube Müdürü Tahsin Şahin ile birlikte kesti.

AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan ve Yönetim Kurulu üyeleri 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Balıkesir Gazeteciler Cemiyetine ziyaret gerçekleştirdi.

Gazeteciler için pasta yaptıran Ak Parti Altıeylül İlçe Teşkilatı, Cemiyete katılan davetliler ile birlikte pasta keserek basının Balıkesir'de ki önemine değinerek “İlçe Başkanlığı olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen demokrasinin koruyucusu basın mensuplarımızın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile ifa etmekte oldukları kamu hizmetlerinden dolayı tüm gazete, radyo, internet gazetesi ve televizyon çalışanlarının  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyoruz” dedi. 

ATAHAN ; TÜRK BASINI KÖTÜ SİCİLİNİ 15 TEMMUZ’DA TEMİZLEDİ...

15 Temmuz'da dik duruşunu sergileyen Gazetecileri tebrik ediyoruz. Nasıl ki 110 yıl önce sansüre direnen Gazeteciler gerçek bir gazetecilik patlaması yapılmasına öncülük ettiyse, Türk Basını her çalışanıyla 15 Temmuz gecesindeki duruşuyla da yeni bir gazetecilik patlamasına imza attı. 90’lı yıllarla birlikte kaybettiği itibarını, güvenini geri kazanma adına mesafe kat etti. Bir anlamda kötü sicilini 15 Temmuz’la temizledi. dedi. 

O gece fotoğraf makinasıyla hain kalkışmaya direnen Yeni Şafak’tan foto muhabiri şehit kardeşimiz Mustafa Cambaz ve  tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet duygularımızı sunuyorum.

ASLINDA O GECE BASIN KURTULUŞ SAVAŞI’NDAKİ DURUŞU SERGİLEDİ

Gazeteciler o gece işini iyi yapmasaydı, olayları doğru şekilde insanlara aktarmasaydı, o gece sokaklara çıkan insanların mücadelesi birbirlerine cesaret veremeyecekti belki de. O gece herkes üzerine düşen görevi çok iyi yaptı.

O gece millet uyandı, küllerinden yeniden doğdu. O gece Türk Basını da Kurtuluş Savaşı yıllarındaki gibi milli duruş sergiledi. 15 Temmuz destanını an be an görüntüledi, demokrasiye ölümüne sahip çıkıldığını belgeleriyle tüm dünyaya duyururdu. Tek yürek, tek sese dönüşen manşetleriyle demokrasiye sahip çıkan gazete ve gazetecileri. Kuvayi Milliye şehrinin gazetecileri olarak unutmuyoruz, unutturmayacağız o gecenin isimsiz kahramanlarını.

ATAHAN; RABBİM GAZETECİLERE BİR DAHA DARBE MANŞETLERİ ATTIRMASIN GAZETECİLERİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN..

Basının değerini, önemini hepimiz biliyoruz. Basın olmadan bir ülkede demokrasi olmaz. Basın bana göre demokrasinin en önemli katmanlarından birisidir. Bu bakımdan basınımızın kıymetini, değerini hepimizin bilmesi lazımdır. Basın mensuplarımız gerçekten özveriyle çalışıyorlar. Olumsuz şartlar içerisinde olsalar bile görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorlar. Allah kolaylık versin ki demokrasimiz güçlensin, insan haklarıyla ilgili hususlarda da basının çok önemli görevleri var. Bu duygularla tekrar basın bayramını kutluyorum.” dedi.

BASIN MÜZESİ BÜYÜLEDİ

BGC Başkanı Ramazan Demir, meslek camialarına yaptıkları jeste teşekkür ettiği AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan ile arkadaşlarına Basın Müzesini gezdirerek sergilenen materyallar hakkında bilgiler aktardı.

Müzede Balıkesir Basınının 130 yıllık geçmişine yolculuk eden Ayhan Atahan ve arkadaşları, gördükleri manzara karşısında büyülendi. 

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Bigadiç Belediye Başkanı İbmail Avcu, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, Karesi İlçe Başkanı Mesut Bayketin büyük hayrınlıkla gezdikleri Basın Müzesi önünde günün anısına fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi