MKYK üyesi ve milletvekili Yavuz Subaşı'nın koordinesindeki ekip Balıkesir'in iki merkez ilçesi Karesi ve Altıeylül'de belediye meclis üyelerine son şeklini vermeye başladı. 


Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, Altıeylül ve Karesi yanında diğer ilçelerden Büyükşehir Meclisine gelecek isimlerin belirlenmesinde etkin rol oynadı.. Bu üyeler Yılmaz'ın meclisteki A Takımını oluşturacağı için üzerinde hassasiyetle dururuldu.

KADIN ve GENÇLİK KOLLARI 
BAŞKANLARI İÇİN KARAR

SKM'daki istişareler sonucunda İl, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarına belediye meclisi üye listelerine seçilebilecek sıralardan yer verilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre, Altıeylül ve Karesi yanısıra diğer ilçelerde de ilçe kadın ve gençlik kollları başkanları Meclis Üyeliği listesine yazılacak.

AK Parti kulislerinde son durum şöyle:

ALTIEYLÜL KONTENJANINA SÜRPRİZ İSİM
Altıeylül'de kontenjan iş insanı Kemal Aydın'ın. Halen Karesi Belediye Meclisi üyesi olan Kemal Aydın, AK Parti'nin Balıkesir'deki kurucu isimlerden Cemal Aydın'ın oğlu ve milletvekili Mutlu Aydemir'e yakın isimlerden biri.
Geçen dönem Büyükşehir Meclisinde grup sözcülüğünü üstlenen Av. Mehmet Birol Şahin yeni dönemde de listede olacak.
İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zahid Bayram da Altıeylül Belediye Meclisi'nin ilk dört üyesinden biri. 


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı Ahmet Edip Uğur, döneminde Balıkesirspor'u Dr. Feyyaz Çiftçi'ye teslim etmişti

BALIKESİRSPOR BAŞKANI LİSTEDE
Listedeki sürpriz ise Balıkesirspor Kulübü eski Başkanı ve ülkücü camianın sevilen isimleri arasındaki  Op. Dr. Feyyaz Çiftçi. 
Kemal Aydın, Birol Şahin, M. Zahid Bayram ile Feyyaz Çiftçi aynı zamanda Altıeylül'den Büyükşehir Belediye Meclisine giden üyeler olacak.



Fikrettin Kocaman (solda) yeni dönemde de Hasan Avcı'nın A Takımında yer alacak.

HASAN AVCI EKİBİNİ KORUDU
Altıeylül'ün mütevazi ve samimi kişiliğiyle vatandaşların gönlünü kazanmasını bilen başkanı Hasan Avcı'nın mevcut ekibindeki Fikrettin Kocaman, Murat Adısan, Osman Ödemiş ve Bahar Vidin gibi isimler 31 kişilik Belediye Meclis üyeliği taslak listesinde seçilebilecek yerden kendilerine yer buldu.


KARESİ'DE KONTENJAN İLK SIRA YASİN SAĞAY'A..
Karesi'de kontenjan Yasin Sağay'a ayrıldı. İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Ketenci Buğra, Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Hakan Özdamar, Rifat Köybaşıoğlu ilk dörtte. 
Bu isimler aynı zamanda Karesi'den Büyükşehir Belediye Meclisine giden üyeler olacak. 
Belediyecilikteki tecrübesi hiç tartışmasız olan Yusuf Hocaoğlu yeni dönemde yine Yücel Yılmaz'ın 'A Takımı' arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

DİNÇER ORKAN'LA YEPYENİ KARESİ
Karesi Belediye Başkan adayı Dinçer Orkan'ın Belediye Meclis ekibinde ayrıca AK Parti Balıkesir İl Yönetiminde uzun dönem Teşkilat Başkanı olarak görev yapan işadamı Baki Yarımdağ'la birlikte Muhittin Diker, Mehmet Ay isimlerine yer verildi.  Ayrıca AK Parti Karesi ilçe teşkilatının yeni ve eski Kadın Kolları Başkanları Nilgün Baysal ile İlknur İnan taslak listede yer buldu. 

TASLAK LİSTELER TAMAM
AK Parti MKYK üyesi, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, İl Başkanı Ahmet Sağlam, Karesi Belediye Başkan Adayı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkan adayı Hasan Avcı tarafından uzun istişare edilerek listeler hazırlandı. 

19 ŞUBAT'TA KESİNLEŞECEK
Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat'taki Balıkesir programının ardından Karesi ve Altıeylül Belediye Meclisi üyelikleri listesi tekrar gözden geçilecek ve 19 Şubat'ta İlçe Seçim Kurullarına teslim edilecek. 

CUMHUR İTTİFAKI İLE ORTAK LİSTE OLACAK MI?
Bu henüz netleşmiş değil.
Cumhur İttifakı doğrultusunda Büyükşehir ve 17 ilçede AK Partili başkan adayları, Ayvalık, Balya ve Edremit'te ise MHP'li adaylar desteklenecek.
Bugün itibariyle AK Parti ve MHP Belediye Meclisi Üyeliği Seçimine kendi listeleriyle giriyor. 
Son dakika değişikliği yaşanabilir mi?. 

BAŞKANLIKTA TEK, MECLİSTE AYRI AYRI
Balıkesir'de CHP ile İyiPartinin ortak listeyle gireceği dikkate alındığında son dakika değişikliği yaşanması hiç sürpriz olmaz.  
İki parti her an belediye meclisi üyeliklerini ortak listeyle belirleme kararı verebilir..
İşte o zaman şu anki taslak listeler sil baştan ele alınarak  MHP Balıkesir Teşkilatı ile ortaklaşa hazırlanacak liste Seçim Kurulu'na verilebilir.
> Ramazan DEMİR 

 

Editör: Haber Merkezi