Duydum. Nereden aklına gelmiş giderayak. Sormak lazım kendisine. Ben de bir alaka kuramamdım, hangi mesajı verdiğini. Herhangi bir mesajı yoksa zevzeklik yapmış.

Bu arada, paylaşım sosyal medyada büyük tepki topladı. 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN PAYLAŞIMINDA NE VARDI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından dün, suikasta kurban giden eski Başbakanlardan Nihat Erim'in ABD ziyareti sırasında çekilen bir fotoğraf paylaşılmıştı. Paylaşılan fotoğrafın altında, "Beyaz Saray'daki resmi devlet yemeğinde Başbakan Nihat Erim, Başkan Richard Nixon eşleri ile birlikte (1972) #Türk AmerikanDostluğu" ifadeleri yer almıştı


ELÇİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 12 Mart 1971 darbesinden sonra askerlerin başbakanlığa taşımasından sonra ‘Balyoz' harekâtını başlatan, 19 Temmuz 1980'de suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Prof. Nihat Erim'in dönemin ABD Başkanı Richard Nixon ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşması sonrası başlayan tartışma için açıklama yaptı.
ABD Büyükelçiliği'nin açıklamasında paylaşımın rutin olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün Başbakan Nihat Erim ve Başkan Nixon'ın bir görüntüsünü yayınladığımız haftalık #tbt serimizin amacı bazıları tarafından merak edildiği görülmektedir. Bu son paylaşım, her perşembe günü #TurkAmerikanDostlugu etiketiyle paylaştığımız arşiv fotoğrafları serimizden bir parçadır. Bu projenin amacı Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki uzun ve dayanıklı dostluğa dikkat çekmektir. Serimiz kapsamında diğer yaptığımız paylaşımları aşağıda görebilirsiniz. Bu paylaşımlar önümüzdeki perşembe günü de devam edecektir.
Editör: Haber Merkezi