Ak Parti teşkilatı Çarşamba Pazarı’nda gerçekleştirdiği aşure hayrı ile Balıkesir siyasetine damgasını vurdu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur ve Milletvekili Tülay Babuşcu dualar eşliğinde açılan aşure kazanlarına kepçe çaldı. Onur Lokantası’nın sahibi Hayri Ustanın özenle hazırladığı aşure Balıkesirlilere dağıtıldı. Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, İl Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, Gençlik Kolları Başkanı Zafer Dağarcıklıoğlu’da kazanlar önünde kuyruğa  giren vatandaşlara elleriyle aşure dağıttı.
Hayırda Ak Parti Gençlik Kollarının açtığı standa Bahçelievler Mahallesi sakinleri Ak Partiye üye olmak için sıraya  girdi. Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Ak Partiye üye olan vatandaşların formlarını elleriyle doldurdu.

"KİMSEYİ ZORLA ÜYE YAPMIYORUZ"
Uğur, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk’un mükerrer üyelik konusunda ortaya attığı iddialara da yanıt verdi. Hiçbir kimseyi partilerine zorla üye yapmadıklarını belirten Edip Uğur, “iddia edildiği gibi kayıtlarımızda mükerrer üye varsa sileriz. Daha önce başka partilere üye olan kişiler istifa etmeden bize üye oldukları için Yargıtay kayıtlarında da yer alıyor. Bilgisayar kayıtlarında çıkınca adları siliniyor. Bizim kayıtlarımız sağlıklı. Önceki yıllarda küçük olsun bizim olsun zihniyeti yüzünden bir partiye geçmek isteyen kişiler milletvekili, belediye meclis üyeleri araya girmeden üye olamıyorlardı. Biz pazar yerinde bile üye olmak, partimizin saflarına katılmak isteyenlere kapımızı açarak üye yapıyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi