Cumhuriyet Halk Partisi eski Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu’ya yönelik açıklamaları ve “Deniz Gezmiş’i öven ifadeler kullanması” nedeniyle yargılandığı davada 2 beraat, 1 ceza aldı.

CHP 25 ve 26. dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya hakaret etmekten yargılandığı mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme 1 yıllık hapis cezasını paraya çevrilmesine karar verdi.

Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ve çok sayıda partilinin izlediği duruşmada mahkeme başkanı, Mehmet Tüm hakkındaki hükmü açıkladı. 

Mahkeme heyeti, Deniz Gezmiş’in şahsında suçu ve suçluyu övdüğü ve Devlet Bahçeli'ye hakaret iddiası ile açılmış olan davalarda beraatine karar verdiği Mehmet Tüm'ün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği gerekçesiyle 354 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme hapis cezasını 10 bin 650 lira para cezasına dönüştürdü. 

Dava sonrası Balıkesir Adliyesi önünde açıklama yapan Mehmet Tüm, hak etmediğini düşündüğü ceza için üst mahkemeye başvuracağını söyledi. 

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, eski Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile bir grup partili de eski milletvekilline destek amacıyla adliyeye geldi. Partililer adliye koridorunda 'zafer' işareti yaptı.

Editör: Haber Merkezi