BALIKESİR'İN MEGA PROJELERİNİ İNCELEDİ

Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Bakan Özlü’ye, belediye hizmet binası giriş katında sergilenen mega projelerin maketlerini gösteren Başkan Uğur, projeler hakkında bilgiler verdi. Mega Projelerin MIPIM Fuarı’nda sergilendiğini söyleyen Başkan Uğur, projelere uluslararası dev şirketlerin talip olduğunu söyledi. Bakan Özlü’de Başkan Uğur’a projelerden ötürü teşekkür ederek Türkiye’yi dünyada en iyi şekilde tanıtan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şeref defterini imzalayan Bakan Özlü’ye Başkan Uğur tarafından zeytinyağı, Yağcıbedir halısı ve Büyükşehir tarafından özel olarak Darphaneye bastırılan hatıra para hediye edildi. Kısa ziyaretin ardından Vali Yazıcı, Başkan Uğur ve beraberindekiler ile birlikte Yeni sanayi Sitesi Camii’nde Cuma Namazı kıldıktan sonra yeniden belediyeye gelerek kendisi için düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Bakan Özlü daha sonra Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen açılış törenlerine katıldı. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji BakanıDr. Faruk Özlü, Balıkesir'in en büyük matbaa tesisleri Petek Ofset'in patronu Fatip Yarımdağ'ın düzenlediği aşure hayrına katıldı. KüÇük Sanayi Sitesi esnafıyla ayk üstü sohbet etti. 

BAUN AKEDEMİK YILI AÇILIŞINDA BAŞKANLIK VURGUSU
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir Üniversitesi Akademik Yılı açılışında, "Gençlerimizin ülkemize olan aşklarını ilimle, fenle, bilgiyle, bilim ve teknolojiyle harmanlayabilirsek, bu ülkenin geleceği parlak olacaktır." dedi. 
"Bilgiye sahip olan güce de sahip olur" hatırlatmasında bulunan Özlü, üniversitelerin önemine değindi.  Ar-Ge harcamalarının milli gelirimize oranının tarihimizde ilk defa yüzde 1’i geçtiğine işaret eden Özlü, milli gelir içinde Ar-Ge harcamalarının oranını yüzde 3’e çıkaracaklarını açıkladı.
 TÜBİTAK'ın yeniden yapılanacağını da belirten Bakan Özlü, başkanlık sistemiyle ilgili şu vurguyu yapıt: "Biliyorsunuz, son KHK’da, üniversitelere büyük zarar veren rektörlük seçimlerini kaldırdık. Ancak iş burada bitmedi. İnşallah kapsamlı bir yükseköğretim reformunu da hayata geçireceğiz. Çok daha önemlisi, Başkanlık sistemine geçerek, daha özgür ve şeffaf, daha demokratik ve daha etkin yönetilen bir Türkiye’ye kavuşacağız. Böylece Türkiye’nin gücüne güç, hızına da hız katacağız." 

Balıkesir Üniversitesi’nin (BAUN) Akademik Yılı Açılış Töreni ve biz dizi program için Balıkesir’e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekilleri Kasım Bostan, Sema Kırcı, BAUN Rektörü Kerim Özdemir, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve ilçe belediye başkanları eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi