CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday gösterdiği Zekai Kafaoğlu Balıkesir'de Edip Uğur'un istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna otururken gözler oylamada boş oy kullananlara çevrildi.
AK Parti kulislerinde bu isimlerin kimler olduğu tek tek sıralanırken, yakın markaja alındıkları bilgisine ulaşıldı.
DÜNKÜ OYLAMADA NELER YAŞANMIŞTI?

TARİHİ OTURUMA 91 ÜYE KATILDI
Büyükşehir Belediye Başkanının seçildiği tarihi oturuma 91 üye katıldı. 
CHP grubu oylama öncesi salonu terk etti.  
İlk tur oylamada 66 oy kullanıldı. 
Bu oylardan 5'i boş çıktı. 
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gerekli olan 63 oy ilk turda çıkmayınca ikinci tura geçildi.

İKİNCİ TUR OYLAMADA NE OLDU?
AK Parti ve MHP grubundan 66 üye oylamaya katıldı.

Bu sırada AK Partili bazı meclis üyelerinin oylarını kabine girmeden Zekai Kafaoğlu ismini görevlilerin görebileceği şekilde yazarak açık kullandığı gözlendi.
Tasnif sonucu Zekai Kafaoğlu gerekli olan 63 oyun bir fazlasını alarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilirken, 2 üyenin boş oy kullandığı ortaya çıktı.

MHP: BİZDE YANLIŞ OLMAZ

İkinci turda oyunu sandığa atmak için gelen MHP’li Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, boş oyların MHP’ye ait olduğu iddiasına cevap vererek Zekai Kafaoğlu yazan oy kağıdını gazetecilere göstererek ‘Bizde fire olmaz’ dedi. 

AK PARTİ'DE FİRE BEKLENTİSİ VARDI!
İlk turda 5 üyenin boş oy kullandığının ilan edilmesi üzerine AK Parti grubunda kısa süreli şok yaşandı, herkesin birbirinin yüzüne baktıkları gözlendi. 
Bu arada, Kafaoğlu'na yakın bazı isimlerin oylama sırasında fire verilebileceğini, ancak sayıyı tahmin edemediklerini ifade etmesi dikkat çekti. 
İSİMLER TAHMİN EDELEBİLİYOR
Oylamanın gizli yapılması nedeniyle boş oyları kimin kullandığı bilinmiyor. Ancak bazı tahminler yürütülürken isimleri de tek tek sıralanıyor. İl yönetiminin bu isimleri yakın markaja aldığı ve grup kararlarına aykırı hareketleri durumunda disiplin mekanizmasını çalıştırabileceği bilgisine ulaşıldı. 
Bununla birlikte, AK Partili bazı isimler, boş oy kullananların MHP'li üyeler olduğunu ileri sürdü.
Editör: Haber Merkezi