Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Yücel Yılmaz kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Yücel Yılmaz geçerli  oyların yüzde 48.3'ünü alarak büyükşehir belediye başkanlığına seçildi.  İYİ Parti adayı  İsmail Ok ise oyların yüzde 46.43'ünü aldı.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yukarıdaki paylaşımıyla Balıkesirlilere teşekkür etti.

YÜCEL YILMAZ KİMDİR

ALMANYA'DA DOĞDU

Evli ve biri kız, biri erkek, iki çocuk babası olan Yücel Yılmaz, 1975 yılında Almanya’da doğdu.

İlkokulu Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise Balıkesir Özel Altuğ Yurdakuloğlu Koleji’nde tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimi aldı.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ

Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığını yapmasının yanı sıra, Düşünce Peteği topluluğunu kurarak lisans eğitimi sonuna kadar başkanlığını yürüttü.
Bir dönem İstanbul merkezli özel tekstil firmasının ithalat-ihracat sorumlusu olarak da görev yapan Yücel Yılmaz, 9 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı.

KANADA'DA EĞİTİM ALDI

Askerlik hizmetini Bandırma 6. Ana Jet Üssü Lisan Okulu’nda Asteğmen olarak tamamladı. Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren yabancı dil eğitiminde; kurs, yayıncılık ve yurtdışı eğitim alanlarında faaliyet veren Yabancı Dil Okulları'nın kurucu olan Yücel Yılmaz, ayrıca Kanada’da Dil Okulları Yönetimi Eğitimi ve İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde Öğretmen Gelişim Eğitimi almıştır.

SOSYAL YAŞAMIN İÇİNDE

Ticari hayatının bir kısmında çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) yönetim kurulu üyesi, Balıkesir Sanayici İş Adamları Derneği (BASİAD) yönetim kurulu üyesi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti üyesi, Balıkesir Sanayi Odası Meclis üyesi Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı gibi çeşitli görevlerde almıştır.


Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi'nin ilk 4.5 yıllık döneminde imzasını attığı projelerden sekizi ödüle layık bulundu. Yılmaz, bunlar arasındaki Müspet Değerler Mektebi projesinin ödülünü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almıştı

YABANCI DİL OKULU SAHİBİ

YDS Akademinin sahiplerinden olan Yücel, ayrıca Özel Öğretim Kurslar, Hizmetiçi Eğitim Merkezleri, Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri Birliği Derneği (ÖZ-KUR-DER) üyesi olarak eğitim sektöründeki gelişmeleri de takip etmektedir. 

BTO'DAN KARESİ'YE

Balıkesir Ticaret Odası’nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapan Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı olmasının ardından Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır.

KARESİ'DEN BÜYÜKŞEHİR'E

Yücel Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinden beri Balıkesir Karesi Kurucu Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Kasım 2018 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. 

NEFES KESEN YARIŞI KAZANDI

Yücel Yılmaz, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde İyi Parti adayı İsmail Ok ile girdiği yarışta oyların yüzde 47,88'ini alarak Balıkesir Büyükşehir belediye başkanlığına seçildi. 

Editör: Haber Merkezi