CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yürüyüşle son günlerdeki bombalı terör saldırıları lanetlendi.
Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ile yaklaşık 500 partili katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Tren Garı önünden başlayan yürüyüşe katılanlar, dev Türk bayrağı, Atatürk posteri ve 'Şehitlerimiz kalbimizde' yazılı pankart ile Milli Kuvvetler Caddesi'ni takip ederek, Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Kalabalık, 'Askere ve polise uzanan eller kırılsın' , 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

Alihikmetpaşa Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, "Yine yüreğimiz yanıyor, yine içimiz acıyor. Ne yazık ki yine bugün PKK'nın hain terör saldırısına maruz kaldık. Beşiktaş'taki polislerin ardından bu kez Kayseri'deki çarşı iznine çıkarılan askerlere yönelik bir saldırı gerçekleştirildi.
Terör bir insanlık suçudur. Terör asla ülkemizi teslim alamayacak ve yıldıramayacaktır. Kadim bir geçmişe sahip olan aziz milletimiz tarih boyunca önüne çıkan sayısız engeli birlik ve beraberliğini koruyarak, ortak aklı ve bilinci kullanarak bertaraf etmiştir.

Bu hain teröre karşı vereceğimiz en güzel cevap kardeşliğimizi daha da güçlendirmektir. Geçmişte çok defa canlı bomba eylemlerine girişen PKK ve IŞİD gibi kanlı terör örgütlerinin ve onların arkasındaki karanlık güçlerin ve destekçilerinin milletimizin kararlı ve güçlü duruşu karşısında yok olacakları aşikardır"
dedi. 
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş olaysız sona erdi.
Editör: Haber Merkezi