AK Parti, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için aday adaylarının başvurularını 5  ile 12 Kasım tarihleri arasında alacak. 
MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN SON GÜN 3 ARALIK
Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'den belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olmakisteyen aday adaylarının başvurularının 5 Kasım Pazartesi günü alınmaya başlayacağını belirterek, "Belediye başkan adaylıkları müracaatlarının son günü 12 Kasım, belediye ve il genel meclisi müracatının son günü 3 Aralık Pazartesi günüdür." dedi. 


AK Parti'nin Balıkesir'de 15 Belediye başkanı bulunuyor. Bu başkanlardan biri dışında, tamamı yeniden aday gösterilmeyi umuyor.

MEVCUT BAŞKANLAR MÜRACAAT ETMEYECEK
Mevcut belediye başkanlarından müracaat almayacaklarını dile getiren Çelik, mevcut başkaların devam edip etmeyeceğine Genel Merkez tarafından karar verileceğini kaydetti.

MERKEZ YOKLAMASI VAR
Çelik, 8-15 Şubat 2019'da Genel Merkez'de İnceleme ve Onaylama Komisyonunun çalışmalarını yapacağını belirterek, MKYK'nin aldığı karara göre, bütün seçim çevrelerinde adayların tespiti ve sıralamasında "merkez yoklaması" usulünün uygulayacağını söyledi. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bu kez seçimle koltuğa oturmayı hedeflerken, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da ismi kulislerde konuşuluyor.

Çelik, belediye başkanı aday adaylarının başvuru ücretlerinin yazılı olarak bildirileceğini açıkladı. 
'CUMHUR İTTİFAKI' SÜRÜYOR
Cumhur İttifakı'nın devam ettiğini ve karşılıklı olarak partilerin bu konuda gösterdiği özenin açık olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin büyük siyasi meselelerinde, Cumhur İttifakı'nı oluşturan ruha, ittifakla ilgili milletimizin toplumsal talebine saygı göstererek bu ittifakın devam etmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Gelinen noktada, sadece yerel seçimlerle ilgili bir formül bulunamamıştır. Herhangi bir siyasi meselede ortak bir tutum üretememek, Cumhur İttifakı'nın sona ermesi anlamına gelmiyor. Bu tek tek siyasi meselelerin çok üstünde bir yerdir. Biz AK Parti olarak bu ittifaka vermiş olduğumuz önemi, bu ittifaka dönük olarak milletimizin talebini büyük bir saygıyla ve olumlu bir şekilde karşıladığımızı ifade ediyoruz. Bu ittifakı sarsmaya dönük yerel seçimlerde birtakım faaliyetler ortaya çıktığı zaman Cumhur İttifakı'nın doğası çerçevesinde, karşılıklı olarak bu ittifakın ortaya koyduğu hassasiyet, kendiliğinden işleyecektir." (AKParti.org.tr)

 

Editör: Haber Merkezi