BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, MHP Balıkesir Teşkilatının düzenlediği Alparslan Türkeş’i anma etkinliği sonrası çah bahçesinde  sohbet ettiği gazetecilere çarıpıcı açıklamalarda bulundu, yeni dönemin şifrelerini verdi.

İSMAİL OK'UN HAZMETMESİ ZOR!
 Yılmaz, seçimi kaybeden İYİ Parti Adayı İsmail Ok’un sonuçlara yaptığı itirazlar ilgili “Yüzde 60 oy oranıyla çıkıp kaybetmek ve hazmetmek zor” diye konuştu.

"BALIKESİR'İ ŞİİR GİBİ YÖNETECEĞİM"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Yücel Yılmaz, şehri nasıl yöneteceğinden ilçe belediye başkanları ile nasıl  çalışacağına kadar hedeflerini anlattı.

İşi gereği belediye başkanları arasında en çok çalışan başkan olduğuna  dikkat çeken Yılmaz, “Benim Adana’da, Mersin’de, Ankara, İstanbul’da işyerlerim var. O işleri nasıl yönetiyorsam bu şehri de Allah’ın izniyle şiir gibi yöneteceğim” dedi.


Yılmaz, “İlk icraatınız ne olacak?” sorusuna “Her ilçenin öncelikli sorunu neyse ondan başlayacağız. Ayvalık’ta Sarımsaklı plajı, Edremit’te taksi dolmuşlarla ilgili sorun, Karesi’de imarla ilgili yapılması gerekenler var. Susurluk ve Gömeç’te köprü. Her ilçenin ayrı derdi var. Hepsine yetişeceğim. Ben iş adamıyım, işyerimi nasıl yönetiyorsam Büyükşehir’i de böyle şiir gibi yöneteceğim” dedi.

ERDOĞAN SEÇİM GECESİ 2 KEZ ARADI

Yılmaz, seçim akşamı Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini iki kez aradığını belirterek, “Durumumuz nasıl diye sordu, biz de kazandık efendim dedik. Partimizin oluşturduğu sistemden sonuçları takip ettik. Seçim akşamı saat 23:30 civarında oyların yüzde 98’i girilmiş ve 12 bin oy farkını görmüştük. Seçimin değişme ihtimali olmadığını görünce kazandığımızı ilan ettik” dedi.

KARARLARI ORTAK ALACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi oluşumunu değerlendiren Yücel Yılmaz, “Büyükşehir’de meclisin dengeli olması güzel bir şey. Ben demokrasiye inanan bir insanım. Manyas’ta belediye başkanı karar alırken Ak Parti’ye sorması gerektiği gibi, Bandırma’da belediye başkanı kendi meclisinde bir şey yaparken diğer partilere sorması gerektiği gibi büyükşehirde alacağı kararları şehrin tamamıyla beraber alacak. Bu durum kesinlikle tıkanma yaratmaz. Ben Karesi’de bütün kararları ortak aldım. Durup dururken şehir ile ilgili kararlarda muhalefet olmak için itiraz edemezler aynı denge ilçelerde var. Burada itiraz ederlerse ilçelerde de itiraz edilir nefes alamazlar, karşılıklı bu işler” dedi.

10 İLÇEYİ KAZANDIK, KAYBETMEDİK

Ak Parti’nin ilçelerde 4 belediyeyi kaybetmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Yılmaz, “Biz 10 ilçeyi kazandık. Bir önceki dönem ile şimdiki şartlar aynı değil. Aynı kişiler girmedi, biz başarı olarak görüyoruz, 20 ilçenin 20’sinde de iddiamız vardı. Biz Cumhur İttifakı olarak 10’unu kazandık. Kaybettik diye düşünmüyoruz, kaybettik diye bakarsan halkın iradesine saygı göstermemiş oluruz." karşılığını verdi.

DAİRE BAŞKANLARI YERİNE DAİRE MÜDÜRLERİ GELİYOR

Belediye’de işlemler yürürken başkan ile daire başkanı arasında hitapta karışıklık olmaması için daire başkanları yerine daire müdürleri söylemini kullanmayı istiyoruz. Bununla ilgili çalışma yapacağız” dedi.

HER İLÇENİN ÖNCELİKLİ SORUNLARINA NEŞTER VURULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yılmaz, göreve başlar başlamaz her ilçede öncelikli sorunlara ağırlık vereceğini kaydetti.

Yılmaz, “Çalışmalara her ilçenin ilk öncelikli sorunu ne ise ondan başlayacağım. Ayvalık’ta şu anda Sarımsaklı Plajı’nda çalışma yapılması gerekiyor, Edremit’te dolmuş taksilerle ilgili çalışma yapılması gerekiyor, Karesi’de imar ile ilgili, Susurluk’ta köprü, Gömeç’te yol ve köprü yapılması gerekiyor. Merkezde devam eden çalışmalar sürecek. En yoğun çalışan belediye başkanlarından biriyim. Benim Adana’da, Mersin’de, Ankara, İstanbul’da iş yerlerim var. O işleri nasıl yönetiyorsam bu şehri de Allah’ın izniyle şiir gibi yöneteceğim” dedi.


Yücel Yılmaz, tebrik ve kutlamaları bir hafta merkezde, sonraki günlerde ilçelerde kabul edeceğini söyledi,

KÖRFEZ BÖLGESİNDEN İYİ OY ALDI

İlçelerdeki seçim sonuçları üzerine değerlendirmelerde bulunan Yücel Yılmaz, özellikle körfez bölgesinden iyi aldıklarını söyledi. 

“Kaygısı olmayan başarılı olamaz, korkusu olan insanlar uzun yaşar" vurgusu yapan Yılmaz şöyle devam etti:

"Ben bu seçim süresinde iddialı konuşan insanların hep kaybedeceğinden korktum. Bu iş tamam, ben garantiyim gibi konuşan insanlardan.

Seçim sonuçları halkımızın takdiri. Sandıktan çıkan sonuçlardan net bir şekilde  görüyorum, ama projelerimize, ama kişiliğimize ama ödünç oy istediğimizden biz çok ciddi oranda özellikle körfezden Edremit bölgesinden rutinin dışında oy aldık.

AK PARTİ SEÇMENİNDEN OK'A OY GİTTİ!

Merkezde iki sağcı başkan yarıştı, ikisinin de 5 yıl emeği olduğu şehirde beklediğimizin üzerinde oy aldık.

Burada bizim başarımız, Karesi ve Altıeylül’de Millet İttifakı paydaşlarından çok büyük oranda bize oy gelmesi, aradaki farkın korunması.

Bizde de yüzde 15-20 civarında Ak Parti seçmeninden İsmail Ok tarafına oy kullandığı belli oluyor. Bununla ilgili nedenleri araştırıyoruz."

GENEL SEKRETER ADAYI VARSA GÖRELİM

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Balıkesir çok güçlü bir şehir. Arının bal yaparken farklı farklı çiçeklerden feyiz alması gibi. Belediyede üst düzey yöneticilerini seçerken de mutlaka bizim bildiğimizden daha fazlasını bilen insanların katkı sağlaması lazım. Belirli görevlerde olan arkadaşların dışarıdan gelmesi objektif olmayı sağlar. 7 bin 200 kişide kaç idareci dışarıdan gelmiş ona bakmak lazım. Varsa Genel Sekreter adaylarını görelim.

20 DERT ORTAĞIM VAR

Karesi Belediye Başkanı iken yalnızdım ama Büyükşehir Belediye Başkanı olunca 20 dert ortağı başkan arkadaşım var.

Siz onlara yardımcı olduğunuz sürece bu iş kolay ama onlara köstek olursanız bu işi zor. Ben de bu şehirde kavga etmeyen, insanları dinleyen, uzlaşmacı biri olarak 5 yılı geçirdiğime göre tüm belediye başkanlarımızı daha çok önemseyeceğim.

Ben iftar organizasyonuna girmeyeceğim, ilçe belediye başkanlarını destekleyeceğim, biz üst kademeyiz. Biz onlara ihtiyaç olduğu yerlerde onlara rağmen değil onlarla beraber çalışacağız.

Dinçer başkanın ihtiyacı olduğunda, projelerini gerçekleştirirken ben yanındayım.

Bu Ayvalıktaki arkadaşımız için de geçerli, Gönen’deki CHP’li arkadaşımız için de geçerli, Susurluk’taki İYİ Partili arkadaşımız için de geçerli. Biz Büyükşehir olarak köstek değil destek olacağız. Bürokrasi çok hızlanacak." değerlendirmesinde bulundu.

MUHALEFET İYİ BİR ŞEY
Büyükşehir Meclisinde salt çoğunluğun muhalefette olmasıyla ilgili soruya Yılmaz, “Bu güzel bir şeydir, ben demokrasiye inanan biriyim. Manyas’ta belediye başkanı karar alırken AK Parti’ye sorması gerektiği gibi Bandırma’da belediye başkanı karar alırken kendi meclisinde diğer partilere sorması gerektiği gibi Büyükşehir’de alacağı kararları şehrimizin tamamıyla birlikte alması gerekiyor” karşılığını verdi.

MAZBATALAR BİR AN ÖNCE VERİLMELİ

İYİ parti adayı İsmail Ok'un seçim sonuçlarına itirazıyla ilgili konuşan Yılmaz, şözlerini şöyle sürdürdü:  

"Seçim Kuruluna yapılan itirazlar var. 30 bin geçersiz oy kırsal mahallelerden, orada bizim oylarımız düştü. Seçim sonucunu etkileyecek bir durum yok. Bir an önce her belediye başkanımız görevine başlamalı. 31 Mart’ta benim görevim bitti şu anda bu şehrin belediye başkanı yok. Bunu uzatmanın anlamı yok. Ben kamuoyunun hakkına sahip çıkıyorum deyip  kaos varmış havası yaratmak halka saygısızlık. İrade tecelli etmiş, sandıkta sonuçlar var: Kabullenmek lazım ama zor, yüzde 60 iddia ile çıkıp kaybetmek ve hazmetmek zor. Biz İsmail beyi vekil olarak çok seviyoruz, çok da destek alacağımıza inanıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi