Kurucu başkanı olduğu Karesi'yi 5 yılda markaya dönüştürüp adını dünyaya duyuran Yücel Yılmaz, şimdi 1 milyon 227 bin nüfuslu Balıkesir için kolları sıvadı. 
31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde oyların yüzde 47,88'ini alarak belediye başkanlığına seçilen Yücel Yılmaz, sonuçların belli olmasının ardından Ali Hikmet Paşa Meydanındaki kutlamalara katıldı. 


Seçim sonuçlarının netleşmesinnin ardından Yücel Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey, İl başkanı Ahmet Sağlam, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkanla kolkola girerek parti binasından AHP Meydanına yürüdü ve burada toplanan kalabılkla kucaklaştı. 


Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve MHP'lilerin yanısıra Yılmaz'a destek veren yüzlerce vatandaşın tanıklık ettiği tarihi geceye havai fişek gösterileri renk kattı. 
Yücel Yılmaz, burada toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 


"Bugün 31 Mart. Türkiye bir genel seçime girer gibi yerel seçime girdi. 
Sizlerin emekleriyle Allah'a hamd olsun hiç kimseye mahçup olmayacak bir sonuçla, hem iki ilçemizi hem büyükşehrimizi olduğu gibi koruyarak Cumhur İttifakı'yla şehrimize hediye ettik. Sizlerden Allah razı olsun. 
Bu millete hizmet etme görevini Cumhurbaşkanımız 27 Kasım'da bana tevdi ederken :'Yücel bunu sen yaparsın. Size güvenebilir miyim' dediğinde "bize güvenebilirsiniz" sözünü verdim.  Kendime değil, sizlere güvenerek bu sözü verdim.. Allah razı olsun sizlerden. Mahçup olmadan yüzümüzün akıyla Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacak bir oyla bu geceyi bitirdik.
Güzel bir sonuçla şehrimize hizmet etme yolunda, demokratik bir seçimle bu mücadeleden zaferle çıkmayı bildik. 
Biliyorum bugün herkesin canı burnunda. Sabah 06.00'dan itibaren tüm arkadaşlarımız sandıkların başında görevli olarak çalıştılar. Her şeyimizi üç aydır bu işe endeksledik. Özel hayatımız, çocuklarımız, eşlerimiz, işyerlerimiz..  Allah hepinizden razı olsun. 


Bu demokratik yarışta mahçup olmadan yine bayrağı göğüsleyen Cumhur İttifakı oldu..
Görevimiz ağır. Ben buradan sizlere mahçup olmadan bir beş yılı hem Dinçer Orkan başkanımla, hem Hasan Avcı başkanımla Allah'ın izniyle gece-gündüz çalışarak şehrimizi söz verdiğimiz gibi 10 yıldızlı şehir yapmak için  çalışacağız. 
Karesi Belediye Başkanlığı yaptığımız süre içerisinde ana prensiplerimizden taviz vermeyerek, herkesin belediye başkanı olduğumuzun bilinciyle katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet belediyeciliğinde her alanda kalkınmayı sağlamaya çalıştık. 


Şimdi 20 ilçemizin her birinde, tüm milletvekillerimizle; şu anda İYİ Parti milletvekili olmaya devam edecek olan Büyükşehir adayı vekilimiz de dahil olmak üzere CHP'li milletvekillerine de kapılarımız açık. 
Hep beraber bir şehir olarak kalkınma hamlesini başlatacağız. 
Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Balıkesir olacağız. 


Bu dava için her bir ferdimiz çok çalıştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en çok o çalıştı. Allah ondan razı olsun. 
Birliğimizi, dirliğimizi korumak, tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkesine sahip çıkmak için gece-gündüz bazen günde 7-8 miting yaptı. Biz ona layık olmak için çok çalışacağız. 
Balıkesir'i Türkiye'nin marka şehri, yükselen şehri, kucaklayan şehri yapmak için hep birlikte çok çalışacağız." 

Editör: Haber Merkezi