AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 24 Haziran Milletvekilliği genel seçiminde aday olacağına ilişkin iddialar karşısında sessizliğini bozdu. Kafaoğlu; “Daha yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçildik. Bu çocuk oyuncağı bir iş değil. Biz işimizin başındayız. Balıkesir'in çehresini değiştirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek milletvekili adayı olacağına ilişkin söylentiler ayyuka çıkınca Başkan Kafaoğlu açıklama yapmak zorunda kaldı. 


“Görevimin başındayım. Milletvekili adayı olmayacağım” diyen Kafaoğlu, sözkonusu söylentiyi yayan çevrelere "bu çocuk oyuncağı bir iş değil" ifadesini kullanarak ilginç göndermede bulundu.

Başkan Kafaoğlu, şöyle dedi:
“Biz yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçildik. Bu çocuk oyuncağı bir iş değil. İşin başındayız, bize verilen görevi layıkıyla yapma gayreti içindeyiz. Bir defa aday olacakların istifa süresi doldu. Aday olacakların istifa etmesi gerekiyordu. Kamu görevinde olanlar, memurlar, siyasi partilerde görev yapanlar ve belediye başkalarının istifa etme mecburiyeti vardı. Asla böyle bir niyetimiz olmadı. Biz görevimizin başındayız.” 
Editör: Haber Merkezi