Bakan VARANK’ın yapmış olduğu sunundan sonra söz alan Şahin konuşmasında; “buraya gelen bakanlar olarak sürekli kriz yok, ekonomik olarak dış saldırılar var diyorsunuz. Kriz mi saldırı mı bilinmez ama reel sektör muazzam şekilde alarm veriyor. Onlarca yıllık köklü firmalar ardı ardına konkordato ilan ediyor. Bunun sonucunda da muazzam şekilde işsizlik baş göstermektedir. Ayrıca bilindiği gibi seçim bölgem olan Balıkesir tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayi üretim tesislerinin bulunduğu bir ilimizdir. Yani sadece sanayi tesisleri değil, bu sanayi tesislerini besleyen tarımsal işletmeler ve çiftçilerimizde sıkıntıdalar. Özellikle Balıkesir ilimizde bulunan sanayicilerimiz sizden finansal destek kredisi beklemektedirler. Ekonomik olarak ödeme sıkıntısı içinde bulunan sanayi tesislerine finansal destek kredisi verecek misiniz? bu konuya acil şekilde eğilmenizi talep ediyorum” dedi.
Diğer taraftan CHP’li vekil Balıkesir’de bulunan ve yıllardır hizmet vermeyen Balıkesir  SEKA Fabrikası’nın son durumunu bakana sordu. Kağıdı stratejik ürün kapsamında değerlendirdiklerini belirten Bakan VARANK, “ SEKA Fabrikası’nı önümüzde ki yılın ilk çeyreğinde 300 bin ton kapasiteyle üretime geçireceğiz” dedi.
Vekil ŞAHİN Bakan Mustafa VARANK’a; “Sanayinin gücüne güç katmak ve rekabeti arttırmak için üretimde yapısal dönüşümü hızlandıracağız diyorsunuz; on altı yıldır bu ülkede kim iktidarda? Sizin hükümetiniz iktidarda değil mi? Sanki iktidara dün gelmiş gibi konuşuyorsunuz. Bu durumda da on altı yıldır hiçbir şey yapmadığınızı itiraf etmiş oluyorsunuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi