CHP  ve İyi Parti liderleri sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi. Ankara, Mersin, Balıkesir dahil 11 belediye başkan adaylığı masaya yatırıldı. 


ANKARA'YA CHP'YE VERİLİRSE
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP Lideri gösterecekleri adayın, İYİ Parti tarafından desteklenmesini istedi. İYİ Parti ise bazı iller karşılığında Ankara’da aday gösterme konusunda ısrarcı olmadı. 

AKŞENER BALIKESİR'İ İSTEDİ Mİ?
Meral Akşener “Eğer Ankara bizde kalacaksa adayımız Mansur Yavaş olacak. Ankara CHP’de kalacaksa tavsiyemiz Yavaş’ı aday göstermeniz.” dedi.

Yücel Yılmaz'ın adaylığı AK Parti'yi de bütünleştirdi. Kırgınlık ve küskünlükleri unutan partililer, 'Karesi Beyi'ni karşılamaya koştu.
BALIKESİR'DE TEK NET ADAY : YÜCEL YILMAZ
Üç partinin Büyükşehir Belediye başkan adayını açıkladığı Balıkesir'de net olan tek isim AK Partili Yücel Yılmaz.  Karesi Belediye Başkanı iken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Yücel Yılmaz, çalışmalarını samimi ve mütevazi şekilde sürdürdüyor.

MHP BALIKESİR'DE ADAY ÇIKARMAYABİLİR
Bu arada, 31 Marat 2019'daki Mahalli İdareler Seçimleri'nde "Cumhur İttifakı"nı sürdürme noktasında fikirbirliğine varan AK Parti ve MHP'de "fedakarlık" yapılabilecek iller konusu netleşmeye başladı. MHP'nin Ankara, İzmir ve İstanbul yanında Balıkesir'de de aday çıkarmayabileceği konuşuluyor.  Bununla birlikte AK Parti'nin Balıkesir'de ilçe belediyelerinden birinnde MHP adayına destek verebileceği de kulislerde dillendiriliyor. 

Editör: Haber Merkezi