Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, büyükşehir olan Balıkesir'in bütçesinin 500-600 milyon lira olacağını hatırlatarak, "Balıkesir büyüyor, gelişiyor. Dolayısıyla beldelerimizde büyüyor" dedi. Uğur, Başbakan Erdoğan'ın 2 Mart Cumartesi günü Balıkesir'e geleceğinin de müjdesini verdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, büyükşehir olan Balıkesir'in ilçe belediyelerinin gelirlerinin artacağını belirterek, "Aynı zamanda büyükşehrin de 500-600 milyon gibi bir bütçesi olacak. Bu bütçeden mutlaka Kocaavşar'da istifade edecek. Balıkesir büyüyor, gelişiyor, ekonomisi büyüyor. Dolayısıyla beldelerimiz de büyüyor" dedi.Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, il merkezine bağlı Kocaavşar Beldesi'nde düzenlenen kapalı pazaryeri ve düğün salonu temel atma törenine katıldı. Törene Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, Kocaavşar Belediye Başkanı Keskin Gezen, İl Teşkilat Başkanı Baki Yarımdağ, Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, Kadın Kolları Başkanı Mutlu Aydemir, partililer ve vatandaşlar katıldı.

"BELEDİYELER AK PARTİ İLE ATAĞA KALKIYOR"
Uğur ve beraberindeki heyet teşkilat mensupları tarafından karşılandı. Daha sonra temel atma törenine katılan Uğur, kapalı pazar yeri ve düğün salonu inşaatı temellerine harç bıraktı. Temeli atılan düğün salonunun 1.5 ay içinde, kapalı pazaryerinin ise Nisan ayında bitirilmesi planlanıyor. Ardından belediye bahçesine geçen Edip Uğur, burada yaptığı konuşmada partisinin yaptığı hizmetlere değindi. Kocaavşar Belediyesi'nin yaptığı önemli hizmetler olduğunu belirten Edip Uğur, "Bütün belediyelerimiz pazarcı kardeşlerimizi yağmurdan, çamurdan ve çadır altındaki yerlerden kurtarıyor. Bu çalışmalar Ak Parti belediyecilik anlayışının örnekleri. Ülkemizde ve Balıkesir'de olduğu gibi Kocaavaşar'da da belediyemiz Ak Parti ile tanıştıktan sonra atağa kalktı. Bu iki eserin temelini attık. İller Bankası, belediyemize 400 bin liralık bir kredi açtı. İnşallah en kısa zamanda bu güzel eserler tamamlanarak halkımıza hizmet edecek. Kocaavşar, Balıkesir'imizin güzel ve şirin bir beldesi. İl Genel Meclisi, yıl içinde beldemizin asfaltının ikinci kat kaplamasını programa aldı" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE KOCAAVŞAR DA BÜYÜYECEK"
Büyükşehir kanunuyla Kocaavşar Beldesi'nin Balıkesir'in mahallesi olacağını hatırlatan Edip Uğur, beldenin bin 950 nüfusu olduğunu bildirdi. "Burası hizmetlerden mahrum kalmayacak" diyen Uğur, "Bu güzel beldemiz merkeze kurulacak olan Karesi Belediyemizin bir mahallesi oluyor. Burası, Karesi Belediye Meclisi'nde temsil edilecek. İnşallah arzu ediyoruz ki Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde de temsil edilsin. Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla ilçe belediyelerin gelirleri artıyor. Aynı zamanda büyükşehrin de 500-600 milyon gibi bir bütçesi olacak. Bu bütçeden mutlaka Kocaavşar'da istifade edecek. Balıkesir büyüyor, gelişiyor, ekonomisi büyüyor. Dolayısıyla beldelerimiz de büyüyor. Burası hayvancılığın yapıldığı, geçmişte mandıra ve süt işleyen büyük tesislerin yapıldığı bir bölge. Bu temel atmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Esnafımıza yapılacak olan bu pazar yerinde hayırlı kazançlar diliyorum. İnşallah düğün salonu da güzel işlere vesile olur" diye konuştu.

KOCAAVŞAR'A KAPALI SULAMA MÜJDESİ
Kocaavşar Ovası'ndaki 287 hektar alanın sulanması için 1995 yılında yapılan sulama sisteminin kullanılamaz hale geldiğine dikkat çeken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, şöyle devam etti: "Ancak bu eski ve kanallarla yapılan kapalı sistem zamanla tahrip oldu. Arzu edildiği şekilde bu alana sulama yapılamadı. Kocaavşar'daki vatandaşlarımız bu sistemin rehabilite edilmesini istedi. DSİ Genel Müdürlüğe teklif ettik. Şu anda proje çalışmaları yapılıyor. İnşallah proje bittikten sonra Kocaaavşar'ın sulama sistemi yer altına alınacak ve kapalı sistem olacak. Bunu da Kocaavşarlı vatandaşlarımıza müjdeliyorum" diye konuştu.

BAŞBAKAN, 2 MART'TA BALIKESİR'E GELECEK
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki ay Balıkesir'e yapacağı ziyarete ilişkin açıklamalarda da bulundu. Başbakan Erdoğan'ın 2 Mart Cumartesi günü Balıkesir'e geleceğini aktaran Uğur, "Başbakanımız, geceyi ilimizde geçirecek. 3 Mart Pazar günü yine burada olacak. Edremit ve Bandırma'yı ziyaret edecek. Aynı zamanda Sındırgı ve Bigadiç'i de ziyaret etmesini arzu ediyoruz. Bu ziyaretleri iki güne sığdırırız. Çünkü ilimizde yapılan hizmetler var. Bigadiç ve Sındırgı'da bölünmüş yol çalışmaları var. Çalışmalar bitmek üzere. Üniversite Hastanesi ve üniversiteye yapılan hizmetleri Başbakanımızın görmesini ve Balıkesirlilerle buluşmasını istiyoruz. Teşkilatlarımız da buna şimdiden motive olsun, hazırlık yapsınlar" dedi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Keskin Gezen, Edip Uğur'a teşekkür plaketi verdi. Uğur ve beraberindekiler geçtiğimiz hafta vefat eden Ak Parti Kocaavşar Belde Başkanı İbrahim Tekin'in annesi için düzenlenen mevlid programına katıldı.

Editör: Haber Merkezi