AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis ile birlikte, Has Romanlar Federasyonu’nu ziyaret etti. Federasyon Başkanı ve Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Sadettin Altın, Federasyon Başkan Vekili ve Altıeylül İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Arslan ve federasyon üyeleri ve Balıkesir Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Volkan Çekmeoğlu ve Ritmin Dansı Grubu Sanat Yönetmeni Tolga Yıldız ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.

ROMAN TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDİYOR
Çelik: “Malumunuz üzere geçtiğimiz dönemlerde Sn.Vekillerimiz ve Roman Federasyon temsilcileri ile birçok kez toplantı gerçekleştirdik, yine en son; Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn.Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında 8 nisan tarihinde Roman vatandaşlarımıza yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarımızın toplantısını gerçekleştirdik. Bugün de AK Parti Altıeylül İlçe Başkanımızla Ömer Munis ile birlikte Has Romanlar Federasyonu’muzu ziyaret edip, kendileriyle istişarelerde bulunduk” dedi.

8 NİSAN DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ OLARAK KUTLANACAK, HAYIRLI OLSUN
Çelik: “8 Nisan, Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zemininin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile "Dünya Romanlar Günü" olarak kutlanacak, hayırlı olsun” dedi.

ÇELİK, ROMAN HABER AJANSI CANLI YAYININA KATILDI
Çelik: ”Roman Haber Ajansı’nın düzenlediği ve moderatörlüğünü Sn.Haktan Kabak’ın yaptığı, “Bir Recalim Var” programında canlı yayına konuk olarak, Roman kardeşlerimiz ile ilgili konularda görüşlerimizi beyan ettik” dedi.

ÜLKE GENELİNDE 24.522 MÜZİSYENİMİZE 3 AY BOYUNCA 1.000’ER TL DESTEK
Çelik: “İçinden geçtiğimiz zorlu salgın sürecinde, dezavantajlı duruma düşen müzisyenlerimizi desteklemek adına, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde yürütülen proje ile 16 Aralık’ta başlayıp 25 Aralık 2020 tarihinde sona eren başvuru süreci sonunda; ülke genelinde başvurusu onaylanan 24.522 başvuru sahibine 3 ay boyunca 1.000’er TL destek ödemesi yapıldı” dedi.

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZİN İLGİSİNDEN DOLAYI ÇOK MUTLU OLDUK
Ziyaret sonrası ortak açıklama yapan Has Romanlar Federasyon Başkanı Sadettin Altın, Genç Müzisyenler Derneği Başkanı Volkan Çekmeoğlu ve Ritmin Dansı Grubu Sanat Yönetmeni Tolga Yıldız:  “Tüm dünyayı etkileyen zorlu salgın döneminde bizleri yalnız bırakmayan, derdimizle dertlenen Sayın Milletvekilimize teşekkür ediyoruz, İnşallah bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız” dediler.

Editör: Haber Merkezi