Şehrin tanınmış doktorlarından ve aynı zamanda Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Balıkesir İl Örgütü Başkanı olan psikiyatrist Bekir Ceylan'ın soysal medya hesabından yaptığı paylaşımlar başına iş açtı.

4 YILA KADAR HAPİS İSTENİYORDU

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 1 ila 4 yıl arasında hapis istemiyle yargılanan doktor hakkında karar verildi. 

HKP Balıkesir İl Başkanı Dr. Bekir Ceylan, HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kaleme aldığı yazıyı sosyal medya hesabında paylaştı. 

PARTİLİ AVUKATLAR SAVUNDU

Ceylan’ın o paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medyada hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava dün Balıkesir 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada, Ceylan'ı, aynı zamanda HKP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak ile HKP Bursa İl Örgütü Başkanı Av. Halil Ağırgöl savundu.

Ceylan'ın avukatı Av. Tacettin Çolak, duruşmadaki savunmasında, “Müvekkilimin üzerine atılı davranışların hiçbirisi müvekkilimin oluşturduğu paylaşımlar değil. Sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır. Kendisi toplumdaki yeri ve hem de bir siyasi partinin il temsilcisi olması nedeniyle güncel olaylara ve siyasi gelişmelere duyarsız kalamaz. İddianamede paylaşımların hakaret olarak nitelendirmek hukuka takla attırmakla eş anlamlıdır. İfade özgürlüğü kapsamındadır” ifadelerine yer verdi.

Av. Halil Ağırgöl de, “Müvekkilimin paylaşımların hiçbirinde kişisel bir hakaret söz konusu değildir. İddianamenin 3 numaralı paylaşımında katil olarak Suudiler nitelendiriliyor” dedi.

HAPİS CEZASI PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ
Savunmaları dinleyen Hâkim, Dr. Bekir Ceylan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına karar verdi. Kararı daha sonra 7.000 TL para cezasına çevirdi.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
HKP üyeleri duruşma çıkışı Balıkesir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 
Avukat Tacettin Çolak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ortada Cumhurbaşkanı’nı doğrudan hedef almayan tamamen siyasi paylaşımlarını, siyasi eylemlerini eleştiri konusu yapan paylaşımları nedeniyle Bekir Ceylan’a ceza verildi. Verilen cezanın bir başka ironik yönü de Dünyanın gözü önünde cesedi parça parça edilen Cemal Kaşıkçı ile ilgili o dönemde yapılmış eleştiri içeriklidir. 
Bundan dolayı 11 ay 20 gün ceza verildi.Verilen bu ceza tamamen hukuksuzdur. Biz bu cezayı tanımıyoruz. Para cezasına da çevrilmiş olsa bile hukuksuzdur. Buna karşı üst mahkemelere gerekli itirazlarımızı yapacağız.”  

Editör: Haber Merkezi