AK Parti Balıkesir Teşkilatının "Akif Hocası" Mehmet Akif Okur, rahatsızlığının nüksetmesi üzerine kaldırıldığı hastaneden bugüne değin yapılan tıbbi müdahalelere olumlu yönde tepki vermeyerek yaşamını yitirdi.
AKCİĞER KANSERİ İDİ
Balıkesir Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Okur, bugün saat 16.30 sıralarında dünyaya gözlerini yumdu.
64 YAŞINDAYDI
64 yaşında iken hayata veda eden Okur, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu.
Okur'un vefat haberi kısa sürede duyuldu ve üzüntüyle karşılandı.
CENAZE TÖRENİ NE ZAMAN?
Cenaze töreninin yarın öğle namazını müteakiben Paşa Camisi'nde yapılacağı öğrenildi.

MEHMET AKİF OKUR KIMDIR?
HER GÖREViN HAKKINI VERDİ
AK Parti il teşkilatının çeşitli kademelerinde görevler üstlenen ve bir dönem milletvekili adayı olan Okur, Büyükşehir statüsü olmadan önceki dönemde yerel parlamento olarak bilinen İl Genel Meclisi başkanlığını üstlenmişti.
Okur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ'de Genel Müdür yardımcısı iken emekliye ayrılmıştı.

M. Akif OKUR KİMDİR ?
Balıkesir'de 1954 tarihinde doğdu. İlk Öğrenimini Balıkesir Atatürk İlköğretim Okulunda, Orta Öğrenimini İstanbul İmam Hatip Lisesinde, Yüksek Öğrenimini ise Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Felsefe Bölümünde tamamlamıştır.

1978 yılında Balıkesir Vakıflar Orta Öğrenim Öğrenci Yurdu Müdürü olarak göreve başladı. Daha sonraki yıllarda; sırasıyla İstanbul Şişli Orta Okulunda Öğretmenlik, İstanbul Pertevniyel Lisesinde Müdür Yardımcılığı, İstanbul Fatih Ahmet Rasim Lisesinde Okul Müdürlüğü ve son olarak Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Emekli olmasının akabinde Adalet ve Kalkınma Partisi kurucusu ve İl Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete girdi.

03 Kasım 2002 Genel seçimlerinde Milletvekili Aday adayı oldu.28 Mart 2004 Yerel seçimlerinde Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçildi.2005 ve 2007 yıllarında İl Genel Meclisi Üyelerinin oylarıyla İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine getirildi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçildikten sonra, İl Genel Meclis Üyelerince tekrar İl Genel Meclisi Başkanı olarak seçildi.2011 yılı Genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden aday olmak için; İl Genel Meclisi üyeliğinden istifa etti. Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir 5. Sıra Milletvekili adayı oldu. 15 Nisan 2012 tarihinde yapılan İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresiyle; İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yürüttü. 31.03.2014 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne, 05.05.2014 tarihinde; Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmış ve bu görevinden 2018 Temmuz ayında ayrılmıştı.

Okur, evli olup üç çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi