Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Milletvekili Yavuz Subaşı ve Gönen İlçe Teşkilatı ile birlikte Gönen Sarıköy ve Gündoğan Mahallelerinde halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Başaran, Gönen Belediye Meclisi’nin doğalgaz konusunda hızlı bir şekilde meclis kararını alınmasının önemine işaret ederken, yıllardır çözüm bekleyen doğalgaz sorunun çözüme kavuştuğunun müjdesini verdi.

Gönen Sarıköy bilgilendirme toplantısına; Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Ak Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Gönen İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden, İlçe Yönetimi ve Meclis Üyeleri katıldı.

BAŞARAN: AKSAGAZ, GÜNDOĞAN ve HASANBEY MAHALLEMİZİ DE PROJEYE DAHİL ETTİ…

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Sarıköy ve Gündoğan Mahallelerini ziyareti öncesinde, İlçe Başkanlığında partililerle doğalgaz konusunda durum değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonrası Gündoğan Mahallesi’nde açık havada mahalle sakinleriyle bir araya gelen Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, doğalgaz konusunda yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. Ankara’da Botaş ve EPDK ile yapılan görüşmelerin sıkı takip sonucu neticelendiğinin altını çizen Başkan Başaran, “Yaklaşık 2 – 3 hafta önce Gönen Kaymakamımız Arslan Yurt başkanlığında bir Pazar günü Gönen’de Sanayicilerimizle bir toplantı yaptık. Toplantıda Doğalgazın Sarıköy’e gelebilmesi için belli bir maddi desteğe ihtiyaç olduğunu ifade ettik. Aksa firması ilk görüşmemizde masrafın tamamını karşılayamayacağını 10 milyon lira gibi bir bedelin karşılanması gerektiğini ifade etmişti. Doğalgazın gelmesi için toplam 17 – 18 milyon lira bir kaynağa ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun 6-7 milyon lirasını ben karşılayayım, kalan 10 -11 milyon lirasını da, Sarıköy’deki Sanayiciler ve bu bölgedeki insanlar karşılasın” şeklinde konuşmuşlardı.

BAŞARAN: BİLA BEDELLE MAHALLELERİMİZ DOĞALGAZA KAVUŞACAK…

Biz de sorunun hızlı bir şekilde çözüme kavuşması için hiç yoktan iyidir düşüncesiyle, Sanayicilerimizi, mahalle başkanımızı ve muhtarımızı davet edip bu konu hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık. Toplantı sonrası yaptığımız girişimler sonucu, Türkiye’de bize özel imtiyazla, Aksa firması Bilâ bedelle 3 mahallemizi de içine alacak şekilde doğalgazı getirebileceklerinin müjdesini verdi. Doğalgazın gelmesi için gerekli Belediye meclis kararı ile birlikte; Sarıköy, Gündoğan ve Hasanbey mahallelerimiz doğalgaza kavuşacak. Gönen Belediyesi’nin bu konuda taşın altına elini koyup, meclis kararını bir an önce çıkarması gerekiyor” şeklinde konuştu.

SARIKÖYLÜLER BAŞARAN’A BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ…

Gönen Gündoğan Mahallesi’nden sonra Sarıköy Semt Pazarı’nı ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, hem ramazan-ı şeriflerini tebrik etti, hem de doğalgazla ilgili yaşanan gelişme hakkında bilgi verdi. Pazar esnafının ve vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Başaran, “Öznesi Balıkesir” olan her konun takipçisi olacağını bir kez daha yineledi.

BAŞARAN: DOĞALGAZIN GELMESİ NETLEŞTİ…

Sarıköy Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından Sarıköy Meydanı’nda halka seslenen Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, doğalgaz konusunda zoru başardıklarını artık konunun belediye meclis kararına kaldığını söyledi. Başkan Başaran konuşmasında; “BOTAŞ ve EPDK ile ikinci görüşmemizde çok güzel farklı gelişmeler oldu. Ankara’da bu işin başındaki idarecilerle sıkı temas halinde olmamız ve üzerlerinde biraz baskı oluşturmamız sonucunda talep edilen 10-11 milyondan da vazgeçerek Bilâ bedelle; Sarıköy, Gündoğan ve Hasanbey mahalleleri, sanayi tesisleri de işin içerisinde olmak üzere, Aksa Gaz doğalgazı kapılarına kadar getirecek. Aksagaz herhangi bir bedel istemediklerinin haberin vererek bizleri mutlu etti. Ak Parti İl Başkanlığı olarak, bu süreçte iş biraz daha realize olsun, gerçekçi olsun, iş artık geriye dönmesin diye netleşmesini bekledik. Bu iş artık netleşti” dedi.

BAŞARAN: GÖNEN BELEDİYESİ, MECLİS KARARINI İVEDİLİKLE ONAYLAMALI…

Doğalgazın gelmesinin Gönen Belediyesi’nin alacağı meclis kararına kaldığının altını çizen Başkan Başaran, “Ankara’dan ve firmadan net ifadelerle; “Biz para istemiyoruz. Bila bedel bu beldeye, bu iki mahalleyi de dahil ederek, sanayi tesislerini de dahil ederek, Doğalgazı getiriyoruz” dediler. “Sadece bir tek isteğimiz var. Diğer illerde beldeler için talep ettiğimiz, İl Belediyelerinden talep ettiğimiz, meclislerinden geçirmelerini istediğimiz, bir meclis kararı var. Bu meclis kararının geçmesini istiyoruz” dediler. İlçe Başkanımızda hızlı bir şekilde 1 Nisan’daki Gönen Belediyesi Olağan Meclisinde ilave bir önergeyle bu talebi ilettiler. Belediye Meclisi Doğalgaz ile ilgili verdiğimiz önergeyi komisyona havale etti. Biz istiyoruz ki; belediye meclisi bir an önce 3 mahallemizle ilgili doğalgaz konusundaki önergemizi onaylaması. Eğer onaylanırsa, çalışmalar hemen başlayacak.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK GEREKEN TEKNİK DESTEĞİ VERECEĞİZ.”

Bugün, biraz önce Gönen Belediye Başkanımızla telefonla görüştüm. Kendisi İstanbul’a gitmek durumunda kalmış. Bugün kendisiyle öğleden sonra görüşecektik. Fakat o seyahatinden sonra mümkün olmayacak, fakat telefon ile görüştük. Kendisi de olumlu baktıklarını ifade ettiler. Araştırıyoruz dediler. Her konuda, bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak, teknik desteği vermeye hazırız. Büyükşehir Genel Sekreterimiz Mustafa Küçükkaptan ile de görüştürdük kendisini. Yasal yollarını da gösteriyoruz.

“DOĞALGAZ İÇİN ALINAN KARAR, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN BULUNDUĞU İLLERDE BİR İLK…”

Burada artık Gönen Belediye Meclisinin vakit geçirmeden bu kararı onaylayıp, protokollerinde gereğini yapıp, firmanın eline meclis kararını verip, “Hadi buyurun, kazın artık, getirin bu gazı dememiz lazım. Onun için de Belediye Başkanımızdan ve Belediye Meclisimizden birazcık hızlı karar almalarını, hızlı hareket etmelerini istiyoruz. İnşallah, ne kadar erken davranırsak, inşaat mevsimi açılıyor. Havalarda toparlayacak yavaş yavaş. Bu yaz, bahsetmiş olduğumuz 3 tane mahalleyle ilgili, Sarıköy beldemiz, Hasanbey , Gündoğan Mahallelerimiz ve sanayi tesislerimizle ilgili çalışmalara inşallah bir an önce başlayalım. Geldiydi, gelecekti vs. noktasını aşmış olalım. Söz verdiğimiz sözün gereğini yapalım. Büyükşehir Belediyelerinin olduğu bölgelerde ilk defa gerçekleşen bir şey. İlave bir imkanla, bir beldeye doğalgaz gitmiş oluyor. Doğalgaz firmalarI geçmiş dönemde imzaladıkları imtiyaz sözleşmelerinin üzerine hiçbir zaman çıkmıyor arkadaşlar.

“SARIKÖY’ÜN HAVASI ARTIK KÖMÜR DUMANINDAN KURTULSUN…”

Bunu ilk defa Türkiye’de Sarıköy için bozuyorlar. İnşallah bu da bize nasip olur. Biran önce hayata geçirilir diye ümit ediyorum. Bu belde, bu bölge artık kömür tozundan, kömür dumanından kurtulsun. Sağlıklı, sıhhatli bir yakacak imkanına kavuşsun. Havamızda, gönlümüzde her şeyimiz tertemiz olsun. Bu ramazan gününde, bu Cuma gününde bu müjdeyi vermekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Vekilimiz Yavuz Subaşı’nın, İlçe Başkanımızın çok büyük gayretleri oldu. Hem Ankara’da hem de yerelde. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Rabbim sizlere nasip etsin.

“YAPARSA AK PARTİ YAPAR, LİDERİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN YAPAR”

Biz kongrelerimizde hep şunu ifade ettik. 18-19 senelik Ak Parti iktidarında, Türkiye’nin 70-80 senede görmediği hizmetleri gerçekleştirme yapma imkanımız oldu. Yaparsa Ak Parti yapar, yaparsa Recep Tayyip Erdoğan yapar dedik. Sarıköy’de de doğalgazı inşallah Ak Parti getirecek. Hayırlısıyla Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Sarıköy’e de, Gönen’e de, tüm Balıkesir’e de, tüm Türkiye’ye de hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah. Sizlerin destekleriyle, katkılarıyla, sizlerden aldığımız güçle tabii ki. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum. Ramazan’ınızı şimdiden tebrik ediyorum. Allah mübarek etsin. Bayrama erişmeyi, sıhhat, afiyet içerisinde Rabbim cümlemize nasip etsin” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

YAVUZ SUBAŞI: DOĞALGAZ ABONELİĞİNİZİ YAPIN, FİRMA SÜRECİ HIZLANDIRACAKTIR.

Sarıköy Meydanı’nda İl Başkanı Ekrem Başaran’dan sonra; Sarıköy Halkına hitaben bir konuşma yapan Ak Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, Sarıköy’ün öteden beri doğalgaz ile alakalı taleplerinin olduğunu ifade ederek, “Gerekli şartlar oluştuğunda inşallah seneye bu vakitler bir düğme ile ısınıp, bir düğme ile evden çıkarken kapatacaksınız. Bu sürecin doğru ve hızlı ilerlemesi için Gönen Belediyesi’nden ilgili kararı alıp protokollerin imzalanması gerekiyor. Ayrıca siz değerli hemşehrilerimizin bir an önce evlerinizle ve işyerlerinizle alakalı, her ne amaçla kullanacaksanız, doğalgaz aboneliğinizi gerçekleştirmeniz işi hızlandıracaktır. Belediyemiz kararını aldıktan sonra Aksagaz, Kazma ve hat bağlama sürecini hızlı bir şekilde tamamlar.

SUBAŞI: CUMHURBAŞKANIMIZIN DEDİĞİ GİBİ, ZORU BAŞARIRIZ, İMKANSIZ BİRAZ VAKİT ALIR…

Az önce bir arkadaşımız sordu. Yolla da alakalı inşallah bayram ile birlikte başka müjdelerle beraber tekrar geleceğiz. Bunu ikinci plana saklayalım ki, doğalgazla yol ikisi birbirini örtmesin. Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten cansiperane çalışıyor. Öteden beri söylediği bir laf var. Zoru başarırız, imkansız biraz vakit alır. O imkansızlar çerçevesinden elimizden geldiğince sizlerin verdiği desteği hak ederek, layık olmaya çalışarak, hizmet etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. Ak Parti olarak; 5 tane Ak Partili Milletvekilimiz, varsa o gündemle alakalı o ilçenin ilçe başkanı, İl Başkanımızın başkanlığında toplanıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız da eksik gördüğü yerleri kendisi görev addederek bize destek oluyor ve hizmetlerimizi yapıyoruz” dedi.

MERVE ÜNCÜK: DOĞALGAZ KONUSUNDA TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL TÜM VARLIĞIMIZI KOYDUK…

Ak Parti İlçe Başkanı Merve Üncük İşgüden konuşmasında Sarıköylülerin gelini olduğunu belirterek, Doğalgazın gelme sürecinde taşın altına ellerini değil tüm varlıklarını koyduklarını söyledi. Başkan Merve Üncük İşgüden, “Ben doğalgazın gelmesi sürecinde hem Ak Parti olarak, hem İl Başkanımız, hem de sayın Vekillerimiz ve ilçe teşkilatı olarak, bu taşın altına elimizi değil, tüm varlığımızı koyduk. Bunu bilmenizi istiyorum. Bu konu üzerinde çok uzun bir süredir çalışıyoruz. Çok uzun bir zamandır beklentiniz olduğunu biliyoruz. Ama Allah’ımıza çok şükürler olsun ki inşallah bu bize nasip olacak. Ak Parti’ye nasip olacak. Ve biz burada hep beraber, sizlerle tekrar inşallah açtığınız ve evinizde kullandığınız günleri tebrik etmek için tekrar geleceğiz.

ÜNCÜK: DOĞALGAZ KONUSUNDAKİ MUTLULUĞUMUZU SİZLERLE PAYLAŞMAK İÇİN BURADAYIZ.

Biz burada Başkanımızla, Milletvekilimiz Yavuz Subaşı ile, diğer Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber Ankara’da bir çok girişimde bulunduk. Bakanlıklarda, EPDK’da, Botaş’ta, bir çok görüşmelerde bulunduk. İlk yaptığımız görüşmeler kısmi olumluydu. İkinci görüşmelerde tam anlamıyla sizin istediğiniz, sizin lehine olacak şekilde sonuçlandı. Bizde bu mutluluğumuzu, sizlerle paylaşmak için bugün buraya geldik. Bundan sonraki aşamada İl Başkanımız ve vekilimizin de dediği gibi bizim tüm varlığımızla altına girdiğimiz taşa, Belediyemizin de elini sokarak en azından meclis kararını çıkartmasını bekleyeceğiz. Ondan sonraki kısımda da burada hep beraber doğalgazın geldiğini ve yandığını göreceğiz. Hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hayırlı günler, hayırlı Ramazanlarınız olsun” şeklinde konuştu.

Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Sarıköy’den sonra sırasıyla, Gönen Kaymakamlığını, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, ilçenin eksikleri ve yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulunarak ilçeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi