Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Ak Parti İl Başkanlığı Tarım Komisyonu üyeleri Sezai Doğan, Fatih Güngör, Mehmet Barış ve Sosyal Politikalar Birimi Başkan Yardımcısı Tayfun Deniz ile birlikte Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin çiçeği burnundaki yeni başkanı Hasan Çetin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Başaran, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Balıkesir’de tarım ve hayvancılık konusunda yapılması gereken çalışmalar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunarak, Balıkesir’de tarım ve hayvancılık konusunda projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

PANDEMİDE GÜÇLÜ SAĞLIK VE TARIM
ALTYAPISI SAYESİNDE SIKINTI YAŞAMADIK

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, ziyarette yaptığı konuşmada Dünyayla birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan salgın döneminde sağlık ile gıda ve tarım sektörünün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, "Türkiye olarak her iki alanda da girdiğimiz imtihandan alnımızın akıyla çıktık.Tarım ve gıdada kendi kendine yeterli olmanın üstünlüğünü gördük.Gelişmiş ülkelerin dahi çaresiz kaldığı sıkıntıları güçlü sağlık ve tarım altyapısı sayesinde kolayca göğüsledik.Pek çok ülkede raflar boş kalırken, temel ihtiyaçlar karşılanamazken ülkemizde hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadık, çünkü Türkiye kendi ihtiyacını karşılamanın ötesinde üretim gücüne sahip bir ülkedir. Yaşadığımız tecrübe bize tarım sektöründeki projelerimize çok daha sıkı sarılmamız gerektiğini göstermiştir” dedi.

YEM VE GÜBRE KONUSUNDA PROJELER ÜRETEBİLİRİZ

Balıkesir’in tarım ve hayvancılık konusunda çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Başkan Başaran, “Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz gibi, tarım ve hayvancılıkta birlik ve kooperatif yapılarını arttırmamız gerekiyor. Bu bize bugün sıkıntı gibi görünün yem ve gübre ihtiyacını kendi çabalarımızla karşılama imkanı sunacaktır. Yem üretimi noktasında yüzde 50 dışa bağımlı durumdayız. Ama, planlı ve projeye dayalı üretimi arttırırsak maliyetlerimizi aşağıya çekebiliriz. Aynı şey gübre için de geçerli. Bu konuda da Devletimizin sağladığı destek projelerini, bir araya gelerek kuracağımız işletmelerle başarıya ulaştırabiliriz. Tarım Bakanlığımızın, Tarım ve Hayvancılık konusunda bir çok destekleyici projeleri var. Bunlardan faydalanabiliriz.

DEVLETİMİZ HER DAİM ÇİFTÇİMİZİN YANINDADIR

İl Tarım Müdürlüğümüz bu projeler konusunda her zaman çiftçimize gereken kolaylığı sağlıyor. Bu konuda istekli ve birlik içerisinde hareket edersek tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Değerli Başkanımız Hasan Çetin ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın bahsettiği konuları hayata geçirecek çalışmalar yapmalıyız. Damızlık Hayvan Yetiştiriciliği, Süt Üreticiliği, Bilinçli Tarım Uygulamaları ve Yem Üreticiliği konularında Devletimiz her daim Çiftçimizin yanında, destekleyicidir. Yeter ki bizler, bu konuda adımlarımızı atalım.

TARIM ve HAYVACILIK’TA YENİ ATILIMLAR YAPABİLİRİZ

Örnek verecek olursak; Tarım İl Müdürlüğümüzün büyük destek verdiği, çiftçilerimizi tek çatı altında toplayarak süt tozu, peynir ve diğer süt ürünleri üretim ve işleme tesisi kurabiliriz. Yem konusunda da birlikler ve kooperatifler kurarak, çayır ve meralarımızı üretim sahalarına dönüştürebiliriz. Bugün burada istişare ettiğimiz konuları Ankara’da Bakanlığımız ve Genel Merkez İl Başkanları toplantımızda mutlaka gündeme getireceğim. Balıkesir’imizin tarım ve hayvancılık konuşandaki gücünü biliyoruz. Önemli olan bu gücü ortaya çıkarmaktır. Bunun için de daha sık bir araya gelmeliyiz, kadınlarımızı ve gençlerimizi de bu çalışmaya dahil ederek,birlik ve beraberlik içerisinde bunu başarabiliriz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi