İl Başkanı Ekrem Başaran’ın yaptığı çağrıyla teşkilatta görev almak isteyen partlilerle tek tek mülakat yapıldı. Koordinatör Milletvekilli Şahin Tin'in tek tek dinleyip sorular yönelttiği partililer arasında ilginç isimler de yer aldı. Güvenlik soruşturmalarının ardından yeni yönetim kamuoyuna açıklanacak.

Ak Parti İl Başkanlığına Ekrem Başaran’ın atanmasıyla önemli bir değişim rüzgarı yakalayan Ak Parti İl Teşkilatında yeni yönetim oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

50 KİŞİLİK YÖNETİME

250 BAŞVURU VAR

İlk etapta yönetimde aktif görev almak isteyen partililer için şimdi yeniden tek yürek Balıkesir için yollara düşme vakti diyerek  herkesi görev almaya çağıran Ekrem Başaran, geçen sürede toplanan başvuruları değerlendirmek üzere Koordinatör Milletvekili Şahin Tin ile yönetim kurulu için yapılan başvuruları değerlendirmeye alarak adaylarla tek tek görüşme yaptı. İl binasında gerçekleşen değerlendirme görüşmelerine yaklaşık 250  partili katıldı.

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için Ankara'ya giden Ekrem Başaran, görüşmelerden sonra oluşturulan yönetim kurulu listesini genel merkeze götürdü.

Ahmet Sağlam yönetiminden yaklaşık 15 kişinin yeniden yer aldığı listenin oluşturulmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın yanı sıra milletvekilleri Adil Çelik ile Yavuz Subaşı'nın da etkili olduğu belirtiliyor.

Yeni yönetim listeninin son rötuşlar yapıldıktan sonra Balıkesir kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi