Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk Başkanlık Kabinesi'ni açıkladı.
Yeni Sistemin kurucu başkanı Erdoğan, Külliyedeki törende sözlerine "Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıdaki ülke arasına Türkiye olarak girmiş bulunuyoruz." diye başladı. 


MHP'YE TEŞEKKÜR ETTİ
Erdoğan, sandığa giderek iradesini yansıtanlar yanında kendisini cumhurbaşkanlığına lâyık gören 26 milyon 331 bin vatandaşa ayrıca teşekkür etti.
Başkan Erdoğan, "Artık 81 milyonun cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz." vurgusu yaptığı  konuşmasında MHP'ye şöyle teşekkür etti: 
"15 Temmuz'dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemize imkan sağlayan Milliyetçi Hareket Partisi'ne, buradan başta Sayın Genel Başkan Bahçeli olmak üzere, teşekkür etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ile ülkemizin ve milletimizin menfaatleri çerçevesindeki iş birliğimizi inşallah Meclis'te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz." 

YENİ SİSTEMDE BAHANE KALMADI
Erdoğan, yeni yönetim sisteminin hazırlıklarına 16 Nisan halk oylamasının hemen ardından başladıklarına dikkat çektiğini konuşmasında, "Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar, eksiklikler hususunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır." dedi 

BAKANLIK SAYISI 17'YE İNDİ
Başkan Erdoğan, "Daha önce de açıkladığımız gibi bakanlık sayımızı başkan yardımcımızla 17'ye indirdik. Başkan yardımcımızın dışında 16 bakan." dedi.

Bakanlıkların yeni yapılarıyla daha etkili ve hızlı icraat yapabileceklerini belirterek ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki bakanların isimlerini açıklayarak kendilerini  kürsüye davet etti.
Meclisten 4 ismin yer aldığı kabinenin üyelerini Erdoğan şöyle sıraladı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan

Editör: Haber Merkezi