YAŞANAN DEĞİŞİMİ GÖRÜN
AK Parti Genel Başkan Yardımcı A. Edip Uğur, 10 yıl önceki ve 10 yıl sonraki Balıkesir'in fotoğrafını anımsattı; "Kasaba görünümündeki Balıkesir yaşanacak şehir haline dönüştü. Herkes bugün gönül rahatlığıyla Balıkesirliyiz diyebiliyor" ifadesini kullanarak yaşanan değişimi gözler önüne serdi.

HİZMET KALİTESİ ARTACAK
Büyükşehir statüsüne kavuşan Balıkesir'in gelirlerinin dörde katlanacağını anımsatan Uğur, mahalleye dönüşecek köylerde hizmet kalitesinin artacağına dikkat çekti. Karayollarındaki çalışmaları anımsatıp, "Otoyolların kavşağında olan bir il haline geliyoruz. Ülkenin de Balıkesir'in de önü açık" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, Büyükşehir'in modernleşme ve  medeniyet projesi olduğunu hatırlattı, bu statüyü kazanan Balıkesir'in yeni dönemde büyük değişimlere sahne olacağını söyledi. 
Balıkesir'de bir derneğin genel kuruluna katılan Uğur, burada yaptığı konuşmada, 10 yıl önceki ve 10 yıl sonraki Balıkesir'in fotoğrafını gözler önüne serdi. 
Geçmişte Balıkesir için "Bursa ile Uzmir arasına sıkışıp kalmış büyük bir kasaba, köy" ifadeleri kullanıldığını anımsatan Uğur, Büyükşehir konusuna değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
MUHALEFET BÜYÜKŞEHİR OLMAYI İSTEMEDİ
"Büyükşehirle birlikte, Balıkesir'in köylerini de mahalle yaparak köydeki insanlarımızın da yaşam kalitesini iyileştirmek, onları sosyal yaşantının içerisine almak için muhalefetin red oyu kullandığı Büyükşehir kanunu çıkarttık. 
Bugün köyleri biliyorsunuz. Toz, toprak, yaşam kalitesi belli. Suyu akmayan, doğru dürüst yolu olmayan köylerimiz de var. Büyükşehir ile birlikte köylerimizin yaşam kalitesi iyileşecek. Büyükşehirin gelirinin artmasıyla, bütçeden daha fazla bir gelir alacağız. 
GELİR ARTACAK, KÖYLÜ HİZMET GÖRECEK
Şu anda Balıkesir'in nüfusu 1 milyon 160 bin. Bu nüfusun aşağı yukarı 340 bini köylerde yaşıyor. Devletin genel bütçe gelirlerinden bu köylerimize İller Bankası'ndan hiç para gelmiyor. Sadece ilçe ve il merkezlerinde, beldelerde yaşayanlara bütçeden para geliyor. Büyükşehirle birlikte Balıkesir'in 1 milyon 160 bin nüfusu kişi başına bir para alacak. Dolayısıyla şu anda köylerimize İl Genel Meclisi, Özel İdare'nin 2012 yılında ayırabildiği yatırım bütçesi 12 milyon lira. Balıkesir'in 19 ilçesi var. Bu parayı 19'a böldüğünüz zaman her bir ilçeye köyleri için yapılacak yatırım miktarı 650-700 bin lira civarında. Bu paralarla 900'e yakın köyü olan Balıkesir'de bu imkanları sunamıyorsunuz. Büyükşehir olduktan sonra gelirler üçe dörde katlanacak. Köylerimize hizmetin götürülmesi kolaylaşacak.
YAŞANACAK ŞEHİR OLDU
Balıkesir'imiz Allah'a şükür gelişiyor, büyüyor. Türkiye'nin nüfusu binde 12 artarken, Balıkesir'in toplam nüfusu binde 5,4 artıyor. Dikkat çeken ise şu: Balıkesir merkez ilçesinin nüfusu binde 21,34 artıyor. Bu neyi gösteriyor? Balıkesir'in hakikatten yaşanacak bir şehir olduğunu gösteriyor.  İnsanlar burada yaşamayı tercih ediyor. İş bulursa, aş bulursa gelir burada yaşar. 10 yıl önce Türkiye'ye, Balıkesir'e şöyle yukarıdan bir fotoğrafını çekin bir bakın. 
BALIKESİR NEREDEN NEREYE GELDİ
Organize Sanayi Bölgemiz ne haldeydi? Orada bacası tüten bir tek fabrika var mıydı? Bugün hakikatten 10 bine yakın insanın çalıştığı, fabrikaların ihracat yaptığı, üretim yaptığı, ülke ekonomisine katkıda bulunduğu bir Organize Sanayi Bölgemiz var. Aynı şekilde Bandırma'da, Gönen'de de Organize Sanayi Bölgeleri artık çalışıyor. 
Balıkesir köy görünümünden kurtuldu. Bir şehir oldu. Balıkesir'de yaşayanlara bir gönül geldi. Artık Balıkesir'de yaşayanlar; dışarıda biz Balıkesirli'yiz diyor. 
Balıkesir Türkiye'yi besleyen; etiyle, sütüyle besleyen bir şehir haline geldi. 
İnşallah ülkemiz gelişiyor, Balıkesir'imiz gelişiyor, büyüyor, ülkenin de Balıkesir'in de önü açık. 
OTOYOLLARIN KAVŞAGINDA BİR İL
Eskiden Afyon otoyolların, karayolların kavşağındaydı, şimdi Balıkesir kavşak noktası oldu. Nasıl oldu? İstanbul'dan gelen otoyol Balıkesir'den İzmir'e gidiyor. Çanakkale'den gelen otoyol, yine Balıkesir'den geçip Ege'ye, Akdeniz'e gidiyor. 
Bölünmüş yollarımız bitmek üzere. Dursunbey-Kütahya-Afyon istikametinde bölünmüş yol inşaatı hızla devam ediyor. Körfez yolumuzda bitmek üzere. İstanbul-Bursa ile İzmir istikametine bölünmüş yolumuz tamamlandı. 
Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Edirne'den gelen bütün vasıtalar eğer Ege'ye, Akdeniz'e, İç Anadolu'ya, gittiği yere gidecekse İstanbul ve Bursa trafiğine sokmadan Çanakkale köprüsü üzerinden Balıkesir, Balıkesir'den de Konya'ya gidecekse Kütahya üzerinden Konya'ya gitsin. Akdeniz'e gidecekse İzmir otobanından devam etsin gitsin. Balıkesir otoyolların da kavşağında olan bir il haline geliyor."
Editör: Haber Merkezi