AK Parti'nin Balıkesir milletvekili aday listesinde sürprizi kadınlar yaptı. Listede 2'si seçilebilecek yerde, 3 kadın adaya yer verildi. 

8 kişilik aday listesine ikinci sıradan giren Sema Kırcı, dördüncü sıradan giren Ayşe Kardaş'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "A TAKIMI" arasından gelmesi dikkat çekti. 

Bandırmalı olan Sema Kırcı'nın listede yer almasına kesin gözle bakılıyordu. Ayşe Kardaş ise sürpriz olarak nitelendirildi. 

Ak Parti Balıkesir teşkilatı üyeleri, kariyerlerinin zirvesinde bulunan Kırcı ile Kardaş'ın listede bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, bu iki isimden birinin bakan olabileceğine değindiler.

Bu arada, geçen dönemde listenin son sırasında yer alan Hilal Demirözer bu kez kendine 7'nci sırada yer buldu.


SEMA KIRCI (AK Parti MKYK üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı)
 
1971 yılında Almanya’da doğdu. ODTÜ İİBF Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.
 Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Aynı bölümde doktoraya devam etmektedir.
1997–2008 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştı.
2001–2006 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nda Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
2006 yılında AK Parti 2’inci Olağan Büyük Kongresi’nde  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.
2008 yılında Genel Başkan Danışmanlığı görevine getirilen Kırcı, halen MKYK üyesi ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı.
 

AYŞE KARDAŞ (Başbakanlık Müşaviri)
 Balıkesir doğumlu Ayşe Kardaş, ailesinin ticari işleri nedeniyle bulunduğu dönemde Trablus'ta dünyaya geldi ve eğitim hayatına da Libya'da başladı.
Türkiye'ye döndükten sonra Gönen İmam-Hatip Ortaokulu'ndan mezun olan Kardaş, liseyi de İstanbul Kadıköy Anadolu İmam - Hatip Lisesi'nde bitirdi. Dereceyle girdiği Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) bölümünü 2004 yılında bitiren Ayşe Kardaş, üniversite döneminde İsveç'te finans eğitimi de aldı.
Bahçeşehir Üniversitesi'nde "Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler" üzerinde yüksek lisans derecesi alan Kardaş, bir süre özel sektörde görev yaptı.
2007 yılından sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda çalışmaya başlayan Kardaş, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve I.Bölge Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüttü.
2009 yerel seçimlerinden AK Parti'den Ümraniye belediye meclis üyesi seçilen Kardaş aynı yıl Başbakanlık Müşavirliği görevine getirildi.
Oxford Üniversitesi bünyesinde diplomat eğitimi kurslarını başarıyla tamamlayan Kardaş, pek çok uluslararası toplantı ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.
Halen Boğaziçi Yöneticiler Vakfı üyesi olan Kardeş, İGETEV bünyesinde "Müslüman Kadının Tarihi Mirası" projesini yönetmekte ve KADEM'de teşkilatlanma başkanlığı vazifesini sürdürmektedir.
Ayşe Kardaş'ın aylık olarak Lacivert dergisinde yazıları yayınlanmaktadır.
Editör: Haber Merkezi