Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Biz küresel vizyonumuzu koruyor ve hedeflerimize adım adım yürümeye devam ediyoruz.

Türkiye ne zaman ayağa kalksa aynı oyun sahneye konulmuştur. 1960 darbesinden beri aynı oyun. 2023 hedeflerine yürüyen Türkiye'nin ayağına aynı çelme takılmaya çalışılıyor. Silah bırakma aşamasına gelen PKK'nın gerisinde kimlerin olduğunun farkındayız. Başaramayacaklar. Ülkemizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar, ay yıldızlı bayrağın dalgalanmasına mani olamayacaklar, ezanları susturamayacaklar.

Tek millet tek vatan tek bayrak demeye devam edeceğiz. Türkiye sadece bir ülkenin adı değildir, Türkiye 100 milyonlarca mağdur mağrur mazlum ümmetin adıdır.

Bir ve diri, kardeş olmalıyız, hep birlikte Türkiye olmalıyız.

Bu vatan kimindir biliyor musunuz?

Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır, 

Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir...

Türkiye eski  Türkiye değildir, yeni Türkiye'nin temellerini sağlam attık.

Birileri bizim geçmişte olduğu gibi dizlerimizin üzerine çökmemizi istiyor ama artık eski Türkiye yok.

"Birileri yurt dışına gidiyor, bunlar ana muhalefetin temsilcileri. Ne diyorlar  'PYD, YPG terör örgütü değil'. Bal gibi de terör örgütü. PKK nasıl terör örgütüyse, onlar da aynı şekilde terör örgütü. Ama bu ifadeyi kullananlar ne yazık ki bu terör örgütlerinin avukatları durumundalar"

ONLARI ALINLARINDAN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM

Şehadet, mesele bu. Bunu küçümseyenler olabilir, ama bunun hakikatine inanlar işte o insanlar. Ben de onları gözlerinden alınlarından öpüyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.

EY ABD BİZİMLE MİSİN, YPG PYD İLE Mİ?

Ülkemizi şu anda kana bulayanlar ve onlarla müşterek hareket edenler.. PKK ile PYD'nin ayrımı yoktur. Amerika'ya diyoruz ki bunlar terör örgütüdür. Ey Amerika siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü YPG ile PYD ile mi berabersiniz? Ne bize PKK'yı, YPG'yi, PYD'yi tanıtamazsınız, bunları biz iyi biliriz, ama siz bunları tanıyamadığınız için bölge kan gölü içinde.

DAEŞ i de biz biliriz, bunları da biz biliriz, ama siz bunları tanıyamazsınız. Defalarca söylememize anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar, biz böyle bakmıyoruz diyorlar.

" La galibe illalah" bu düsturu aklımızdan çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Galip olan yalnızca Allah'tır.

Askerimizin, korucularımızın, Kuran ı Kerim'e olan saygısını bilen teröristler, kutsal kitabımızın içine bombalar yerleştiriyorlar.

AVRUPA ÜLKELERİNE TERÖR TEPKİSİ

Avrupa ülkelerinin bir kısmı uzun süre PKK ile DHKP-C'ye kaynak aktardı. Hatta tescilli katillerin ellerini kollarını sallayarak gezmesine de izin verdiler. Bunlardan bir tanesi Türkiye'ye girdi ve yakalandı. Avrupa ülkelerinin bir kısmı çeşitli nedenlerle hala aynı hatayı sürdürüyorlar. Bu iş akreple kurbağanın hikayesi değildir. O akrep mutlaka bir gün onları da sokacaktır. 

Düşmanımın düşmanı dostumdur basitliği müttefikliğe yakışmaz. Öyleyse Suriye'deki diğer muhaliflere neden destek çıkmıyorsunuz?

DAEŞ'le savaşma bahanesiyle bölgeye yerleşip kadın çocuk demeden katlettiler. Bunu tüm dünyaya ifşa etmeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi