AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir ve beraberindeki heyet, Gagavuzya’daki görüşmelerine devam ediyor.

Milletvekili Aydemir ve TBMM Moldova Dostluk Grubu heyeti Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ve Moldova Parlamentosu Başkanı Zinaida Greceanii ile görüştü. 

Gagauz Yeri’nin özel hukuki statüsünün kabul edilişinin 25. Yıldönümü nedeniyle Gagavuzya’ya giden AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, TBMM Moldova Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Mehmet Altay, Milletvekili Şahin Tin ve Milletvekili Sefer Aycan Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ve Moldova Parlamentosu Başkanı Zinaida Greceanii ile görüştü.

Görüşmenin ardından TBMM Moldova Dostluk Grubu heyeti, Cumhurbaşkanı Dodon'un himayelerinde Gagauz Bölgesi'nin Özerkliğinin kazanmasının 25.Yılı kutlamalarına katıldı.

GAGAVUZYA HALKI

BİZİM KARDEŞİMİZDİR

Gagavuzya Cumhurbaşkanı Irina Vlah ile görüşen TBMM Moldova Dostluk Grubu heyeti Başkan Vekili Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Gagavuzya halkı bizim kardeşimizdir, bugün burada olmaktan ve Gagavuz Yeri’nin özel hukuki statüsünün kabul edilişinin 25. Yıldönümünde burada olmaktan çok mutlu olduk.” Dedi. 


Gagvuzya Cumhurbaşkanı Vlah’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok büyük saygı duyduğunu dile getiren Milletvekili Aydemir, “Gagavuzya Cumhurbaşkanı Sayın Irina Vlah,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygı ve sevgilerini ileterek Türkiye’nin kendilerine verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.”şeklinde konuştu.

AZİZ SANCAR HALK HASTANESİ 

Gagavuzya halk danslarının sergilenip Gagavuzya ezgilerinin seslendirildiği törende Gagavuzya Türkler’ in coşkusuna eşlik eden TBMM Moldova Dostluk Grubu heyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TİKA eliyle yaptırılan Aziz Sancar Halk Hastanesi hakkında bilgi aldı.
 

Editör: Haber Merkezi