Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, TBMM İnsan Hakları, Göç ve Uyum Alt Komisyonu üyesi olarak gittiğı sınırda incelemeler yaparken, Yunanlıların mültecilere gerçek mermiyle saldırı yaptığına ve 1 mültecinin öldüğü 5'inin yaralandıği o anlara yaşayarak şahit oldu.

1 ÖLÜ, 5 YARALI VAR

Milletvekili Avukat Pakize Mutlu Aydemir, Meriç Nehri kıyısından Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilere Yunan güvenlik güçlerinin uyguladığı vahşeti bizzat yaşadı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Göç ve Uyum Alt Komisyonu üyeleriyle beraber bölgeye giden Mutlu Aydemir, sınırdaki insanlık dramına tanıklık etti.


Aydemir, sınırı geçmeye çalışan mültecileri Yunanlıların gerçek mermileri kullanarak üşütmeye çalıştığı sırada bir mültecinin öldüğünü ve eşinin yaralandığını bildirdi.

"AB, sınırlarına ulaşan göçmenlere uluslararası koruma sağlamalıdır." çağrısında bulunan Mutlu Aydemir, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:



"Türkiye’nin yıllarca koruduğu, Yurt olduğu, Ensar olduğu ve olmaya devam edeceği bu insanlara yapılan sistematik işkence ve insan haklarına aykırı tutuma Avrupa Birliği, insan haklarının sözde savunucuları nasıl göz yumabiliyor?

Biz Türkiye olarak Ensar olduğumuz hiç bir mülteciyi teşvik etmiyoruz, biz mültecilere kalanlar kalabilir, gidenler gidebilir, geri dönmek isteyenler dönsün noktasındayız.


Sığınma ve iltica hakkı tüm uluslararası sözleşmelerde bir insan hakki olarak belirlenmiştir. Geri göndermeme ilkesine rağmen Yunanlıların bu şekilde ihlallerde bulunması bir insanlık suçudur.
Burdan AB sesleniyorum;

Nerede Sığınma Hakkı?
Nerede BM?
Nerede Avrupa!
Nerede arkasına sığındığınız anlaşmalarınız?

AB ve Yunanistan burada insanlığı öldürüyor. Yazıklar olsun sahte İnsan Hakları Savunuculuğunuz."

Editör: Haber Merkezi