Türkiye'deki kimi belediye başkanlarıyla milletvekilleri, danışman kadrolarını 'eş-dost-hısım' ile doldurup devlet kasasından binlerce lira maaş almalarının önünü açarken, Balıkesir'de bunun tam tersi bir durum yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın danışmanlık teklifini, "delikanlı" lakabıyla tanınan deneyimli siyaset adamı "maaş istemiyorum" şartıyla kabul etti. 

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 'işbilen" olduğunu bu kez de baş danışmanlıkta kullandığı tercihiyle kanıtladı.
Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana attığı adımları yakından izlenilip olumlu bulunan Yılmaz, "A Takımı"nı oluştururken de titiz davranıyor.
Başkan Yücel Yılmaz, baş danışman tercihini ülke siyasetine ve Balıkesir ilindeki bir çok esere damgasını vurmuş deneyimli isimlerinden biri olan Cemal Öztaylan'dan yana kullandı.

 
TECRÜBESİ YETER
BALIKESİR'de siyaset yaşamına Adalet Partisi Gençlik Kollarıyla başlayıp Doğru Yol Partisi İl Genel Meclisi üyeliği ve 19. dönem milletvekilliğiyle devam ettikten sonra 2002'de kurulan AK Parti ile ülkeye ve millete hizmet yolculuğuna devam eden Cemal Öztaylan, bu kez bilgi ve deneyimleriyle yol gösterecek. 


YİNE HERKESİ ŞAŞIRTTI
Bandırma belediye başkanı iken AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine 23. ve 24. dönemde milletvekili olarak TBMM çatısı altında Balıkesir'i temsil eden Cemal Öztaylan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan gelen danışmanlık teklifi karşısında hiç kimsenin beklemediği, ancak kendisinden beklenen bir şartı koştu. 

DELİKANLILIĞIN HAKKINI VERDİ
Başkan Yücel Yılmaz'la görüşmesinde Öztaylan, "Teklifi kabul ediyorum, ama tek şartım var. Bu iş karşılığında, para, pul  kabul etmem mümkün değil. Benim milletveilliği emekli maaşım bana yetiyor.

Ben elalame kendime 2-3 yerden maaş alıyor dedirtmem. Memleketimin insanlarına faydalı olabilecek işlere katkı sunabilirsem ne mutlu bana." ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ ÇALIŞIRIM ŞARTINI

SÖZLEŞMEYE KOYDURDU

Ardından "Danışmanlık hizmeti karşılığında Cemal Öztaylan'a  her hangi bir ücret ödenmeyecektir" şeklinde hazırlanan sözleşmeye imza atan Öztaylan, "delikanlı Cemal" lakabını hakkıyla taşıdığını birkez daha kanıtlıyordu. 
 

Editör: Haber Merkezi