24 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti Balıkesir’de köklü değişime giderek adeta teşkilatlarla da BARIŞ ilan etti.  
Parti tabanı yanında Balıkesirliler arasında karşılığı bulunan ve sevilen isimlerden bir listeyle seçimlere girilecek olması, uzun süredir kısır çekişmelerle enerji kaybeden partililer arasında BAHAR havası oluşturdu.

Balıkesir listesinin belirlenmesinde İl başkanı Hasan Demiraslan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun önemli rol oynadığı gözlendi. 
TEŞKİLATA ÇELİK ve UYGUR MORALİ


Listenin ilk sırasında, Balıkesirlilerin yakından tanıdığı bir isim olan AK Parti’nin eski il başkanı hukukçu Adil Çelik var. Çelik'in liste başı olması parti tabanıyla teşkilatlarda müthiş bir moral kaynağı oldu. 
İl Kadın Kolları eski Başkanı Belgin Uygur'a ikinci sırada yer verilmesi partililerin motivesini ikiye katladı.

EN BÜYÜK SÜRPRİZ 3. SIRADA

AK Parti listesinde en büyük sürpriz 3. sırada yaşandı. Bu isim AK Parti İstanbul Gaziosmanpaşa kurucu ilçe başkanı olan Yavuz Subaşı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun davetiyle Balıkesir'e gelen Subaşı, Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaparken istifa ederek milletveki aday adayı olmuştu. 

MUSTAFA CANBEY BU KEZ 4'DE
AK Parti'nin 4. sıradaki ismi ise, gazeteci Mustafa Canbey.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde arka sıralarda olmasına rağmen performansıyla göz doldurarek gönülleri fetheden Mustafa Canbey bu kez 4. sıradan milletvekilliği için yarışacak.
Dursunbey'den Ayvalık'a, Sındırgı'dan Marmara Adası'na kadar Balıkesir'in her yerine ulaşan Canbey'in, partiye yeni oy kazandırabilecek bir kimliğe sahip olması 5. sıradaki adayın da seçilme şansını arttırıyor.

MUTLU AYDEMİR SEVİNCİ

AK Parti'de listenin 5. sırasında, Balıkesir'de spor, basın, siyaset ve iş dünyasında sevilen bir isim olan Ahmet Aydemir'in kızı Av. Mutlu Aydemir var. Kadın Kolları Başkanlığı dönemindeki aktif çalışmalarıyla dikkat çeken Pakize Mutla Aydemir de, Canbey gibi partiye artı oy getirebilecek özelliklere sahip biri. 

AK Parti Balıkesir listesinin 6. sırasında Bandırmalı bürokrat Ömer Alan, 7. sırada Av. Osman Bıldır, 8. sırada 22 yaşındaki öğrenci Zeynep Deniz ve 9. sırada Encan Aydoğdu yer alıyor.

MEVCUTLAR EMEKLİ OLDU!

AK Parti’nin mevcut milletvekilleri Av. Mahmut Poyrazlı, MKYK üyesi Ali Aydınlıoğlu ve Kasım Bostan yeni dönemde yok.

SEMA KIRCI DA YOK!


Yine Balıkesir milletveki olmasına rağmen adaylık başvurusunu Ankara için yapan Sema Kırcı'ya listelerde yer verilmemesi ilgi çekti!

Editör: Haber Merkezi