DURAN HARAMA EL UZATIYOR
* MHP’li Belediye Başkanı İsmail Ok,  okunduğunda 9 şiddetinde etki yapacak çarpıcı açıklamalarda bulundu.  MHP İl Başkanı Duran ile ekibinin bir bölümünü 'harama el uzatmakla' itham eden MHP’li Başkan, kendi il başkanı olarak görmediğini de şu sözleriyle kamuoyuna ilan etti: “Duran, harama talip olduğu için benim başkanım olamaz.”     
BALIKESİRSPOR'A BAĞIŞ İSTİYORUZ
* Makamında,  Balıkesirspor Kulübü Başkanı olan yardımcısı Tuna Aktürk’le birlikte uğradıkları saldırı sonrasında MHP İl Başkanı Mehmet Duran’ın “geçmiş olsun” dileğinde bulunup bulunmadığı sorulan Ok, “Bu şahsın beni aramamasından onur duyarım” cevabını verdi. Ok, işadamlarıyla kentte yatırım yapanlardan ise Balıkesirspor'a bağış istediklerini doğruladı. 

BALIKESİR Belediye Başkanı İsmail Ok, kendisinden 700 bin lira hava parası istediğini illeri süren MHP eski il başkan yardımcısı Hüseyin Şahingiray ve beraberindeki 3 kişinin makamında uğradığı saldırı sonrası bir kez daha olay yaratacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Kentte yayın yapan yerel Yeni Haber Gazetesi'nden Mahmut Acaröz'e röportaj veren MHP'li Belediye Başkanı Ok, MHP İl Başkanı Mehmet Duran'a, "kavgada bile söylenmeyecek" ifadelerle yüklendi. Bazı işadamları ve müteahhitlerin kapalı kapılar ardında yakındıkları "Balıkesirspor Kulübü'ne bağışlar" konusunda da "istiyoruz" açıklamasını yaptı. 
MHP İl Başkanı Mehmet Duran’ın kendisine “geçmiş olsun” demediği için onur duyduğunu ifade eden Başkan Ok, MHP İl Başkanı Duran ile yönetiminin bir bölümünü 'harama el uzatmakla' itham etti; “Duran, harama talip olduğu için benim başkanım olamaz” dedi.
Gazeteci Mahmut Acaröz'ün, çalıştığı Yeni Haber gazetesinin dünkü sayısında yer alan röportajda İsmail Ok, partisinin il teşkilatı ve Balıkesirspor bağışları konusunda şu çarpıcı açıklamaları yaptı: 
“MEHMET DURAN HARAMA EL UZATIYOR”
"Saldırının ardından sadece MHP İl Başkanı ve il teşkilatı aramadı, arayamazda. Çünkü bizim bunlarla doku uyuşmazlığımız var. 
İlk kez size(Yeni Haber gazetesi) söylüyorum. Bunları aynen yazın. MHP İl Başkanı Mehmet Duran ve birkaç avanesi belediyecilik dendiğinde belediyecilikten anladıkları haram lokma yemek, harama el uzatmak. 
Bunlara biz müsaade etmediğimiz için bunlarla doku uyuşmazlığımız var. Bunların istekleri MHP İl yönetimi göreve seçilir seçilmez başladı. 
İl yönetiminin tamamını kast etmiyorum. Maalesef içlerinde dolgu malzemesi olarak kullanılan çok temiz insanlar var.
"ONU İL BAŞKANI OLARAK GÖRMÜYORUM"
Özellikle İl Başkanı Mehmet Duran ve avanesinin belediyecilikten anladığı bir tek şey var belediyeden haram yemek. 
Onlara ben geçit vermediğim için beni arayamazlar. 
Onlar burayı kendi belediyeleri olarak görmüyor, bende onu kendi il başkanım olarak görmüyorum. 
Çok net söylüyorum, bugün MHP İl Başkanlığını temsil eden şahıs benim il başkanım değildir, onlarda beni belediye başkanları olarak görmüyor. 
Ben onu neden il başkanı olarak görmüyorum.  
Harama talip olduğu için, o da beni haram yedirmediğim için belediye başkanı olarak görmüyor. 
Bunlarla bir araya gelmiyorum gelmem de. 
Bu şahsın beni geçmiş olsun diye aramamasından da onur duyarım. Haksızlık karşısında susmak zulme boyun eğmek usluluksa ben burada yokum. 
Haksızlığa zulme, adaletsizliğe direnmek sinirlilik olarak ifade ediliyorsa bunu Balıkesir halkı değerlendirir.”
Editör: Haber Merkezi