Muhalefet partileri seçim yenilgisini konuşup tartışırken, 24 Haziran seçimleriyle birinci çıktığı seçim sayısını on üçe çıkararak Türk siyaset tarihindeki kendi rekorunu kıran Ak Parti, yeni bir seçimin çalışmalarına başladı.
Balıkesir'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bugün vatandaşlarla kucaklaşmak üzere gittiği Edremit'te gazetecilerle buluşmasında, özellikle bu gidişle seçim kazanmaları için mucizeye ihtiyaçları bulunan muhalefet partilerinin pür dikkat okuması gereken mesajlar verdi. 
İşte Kafaoğlu'nun o mesajlarından satırbaşları:


JAPONYA ve KANADA ÖRNEĞİ
"Her seçim kendinizi test etme seçimidir. 
En çok anket yaptıran parti AK Partidir. 
Halkın beklentileri doğrultusunda değişimini ve dönüşümünü gerçekleştiren partidir AK Parti. Bunun için 16 yıldır iktidardayız.
İKİ NEDENİ VAR


Dünyada farklı partiler vardır bu şekilde. Kanada'da Demokrat Parti, Japonya'da Libarel Parti uzun yıllardan beri iktidarda. Örneğin, Japonya'daki Liberal Demokratlar 52 yıldır iktidardadır.
Bu iki sebepten dolayıdır.
Birincisi ekmeği ve pastayı büyüttüğü için.
İkincisi değişim ve dönüşümünü halkın beklentileri doğrultusunda zamanında yaptığı içindir.
Baktığınız zaman Türkiye'deki bunun karşılığı AK Parti'dir.  Ülkemizde hazine 3.5 kat büyümüş, milli gelir büyümüş, ekmeği ve pastayı büyütmüş.
KENDİNİ YENİLEYEN PARTİ


Değişimi ve dönüşümü yapmış. Her seçim döneminde milletvekillerinin yarısını, belediye başkanlarını değiştirmiş. Bakanları, Başbakanları değiştirmiş. Toplumun beklentilerini doğru algılayıp kendini yenileyebilen parti Ak Parti. 
Bu diğer partilerde yok. Değişimi doğru okuyamazsanız kalıcı olamazsınız.  Halkın beklenti ve taleplerine kulaklarınızı tıkarsanız başarılı olma şansınız kalmaz."

Editör: Haber Merkezi