BALIKESİR’de Kervansaray’ın Burger King firmasına kiralanma işinde işadamı Hüseyin Şahingiray’dan ruhsat karşılığı Balıkesirspor’a istenilen 700 bin lira Belediye Başkanı İsmail Ok’un başını ağrıttı. 
Şahingiray’ın yaptığı açıklama üzerine gazetelerde çıkan “Haraç mı, bağış mı” haberleri müfettişleri harekete geçirdi. Kırmızı-Beyazlı kulübün defterleri didik didik edilirken, Balıkesir’de dolmuşçusundan işadamlarına kadar belediye kanalıyla bağış yapanların tek tek soruşturulduğu ortaya çıktı.
Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, kulüp yöneticileri ve işadamlarının da katıldığı Encümen Salonu'ndaki basın toplantısında kendilerine yapılan baskıların giderek arttığına dikkat çekerek, “Alnımız ak, şimdiye kadar ne benim ne de arkadaşlarımın boğazından haram lokma geçmemiştir. Bundan sonrada böyle olacaktır” dedi. 
Balıkesirspor’un dün sahasında oynağı Gaziosmanpaşa karşılaşması öncesi futbolcuların olumsuz etkilenmemesi için basın toplantısını maçtan sonraya aldığını ifade eden Belediye Başkanı İsmail Ok, “Balıkesir’e gelen müfettişler ellerindeki listelerde Balıkesirspor’a bağış yapan dolmuşçusundan işadamına kadar bağış yapan herkese giderek Belediye Başkanına parayı elden mi verdiniz? Zorla mı istendi? Makbuz aldınız mı diye çok utanç verici sorular soruyor. Ben bizzat işadamlarımızı arayıp Balıkesirspor’un zor durumda olduğunu anlatarak destek istedim. Bu utanç verici soruyu soranları, bunlar devletin içine sızmış çeteler diye niteliyorum. Bu sözler bana ait. Gelsinler beni alsınlar. Kulüp başkanımız Tuna Aktürk, kulüp hesaplarının incelenmesi için çağrıyı kendisi yapmıştı. Olumsuz hiçbir şey bulamadılar. Biz Avrupa Birliğinden Katı Atık Projesi için milyonlarca lira hibe aldık. Hibe almak suçsa kendimi ihbar ediyorum. Bu baskılar özellikle Balıkesir’in büyükşehir olmasından sonra giderek arttı” diye tepki gösterdi. 
Editör: Haber Merkezi