Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasından sonra boşalan koltuk için aday gösterilen isim Zekai Kafaoğlu oldu.


AK Parti Genel Merkezi'nde kabul ettiği Balıkesir heyetine, "Zekai Kafaoğlu'na sahip çıkın" talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gurur, kibir istemiyorum. Gurur ve kibir Allah'a mahsustur" şeklinde ifade kullanması dikkat çekti. 
Balıkesir'de yaşanan gelişmelerden haberdar olduğu her ifadesinden belli olan Erdoğan'ın, milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine yaptığı kısa konuşmada TEVAZU kelimesini üç kez tekrarlaması da buluşmanın bir başka detayı oldu.

BÜYÜKŞEHİR KOLTUĞU İÇİN 3 ADAY BELİRLENMİŞTİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği 6 isimden birisi olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, 30 Ekim Pazartesi günü yaptığı basın toplantısında “Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum.” diyerek 3.5 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etmişti.

Zekai Kafaoğlu ile Edip Uğur, AK Parti'nin Balıkesir'de kuruluşunu birlikte yürütmüştü. Uğur, kurucu il başkanı olurken, Kafaoğlu başkan yardımcılığını üstlenmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Ankara'ya gelen Balıkesir heyeti, AK Parti Genel Merkezi önünde günün anısına bu fotoğraf karesini çektirdi.

Önceki günde AK Parti’de “Edip Uğur'un yerine kim gelsin?” yoklaması yapılmış ve sandıktan sırasıyla Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,  Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz çıkmıştı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifası sonrasında Cuma günü yapılan temayül yoklamasının ardından AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı yönetimi, bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

ADAYLAR TAYYİP ERDOĞAN'IN HUZURUNA ÇIKTI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç adayı bugün kabul etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir adayları Kafaoğlu, Bahçavan ve Yılmaz ile bir süre baş başa görüştü. 
Ardından, adaylarla birlikte Balıkesir heyetinin bulunduğu salona geçerek, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Zekai Kafaoğlu'dur. Sahip Çıkın" talimatını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Balıkesir adayı olarak belirlenen Zekai Kafaoğlu'nu tebrik etti, Balıkesir heyetiyle fotoğraf çektirdi.

7 KASIM'DA SEÇİM VAR
Bu arada, 7 Kasım Salı günü toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi, Zekai Kafaoğlu'nu yeni başkan olarak seçecek.


Peki Zekai Kafaoğlu kimdir?
Kafaoğlu kaç yaşında ve nereli?
İşte, siyaset yolculuğu Refah Partisi'nden başlayan Fazilet ve AK Parti ile devam eden Zekai Kafaoğlu hakkında bilinmeyenler.
Zekai Kafaoğlu hakkında merak edilenler ve Kafaoğlu'nu kısa hayat hikayesi...

ONUN HİKAYESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: Haber Merkezi