AK Parti, 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayını mevcut başkan Zekai Kafaoğlu yerine Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı tecih etmişti. 


ANKARA'DA TOPLANTI
İLÇE Belediye başkan adaylarının belirlenmesi amacıyla Ankara'da komisyon toplantısı yapıldı.
İki gün süren toplantıya, AK Parti Teşkilat Başkan yardımcısı, Balıkesir Bölge Koordinatörleri, Balıkesir Milletvekilleri Pakize Mutlu Aydemir, Belgin Gökçe Uygur, Adil Çelik, Mustafa Canbey ve aynı zamanda MKYK üyesi olan Yavcuz Subaşı, İl Başkanı Hasan Demirslan,  Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yanında ilçe başkanları da katıldı. 


İNCE ELENİP SIK DOKUNDU
Komisyon toplantısında bugüne değin yapılan kamuoyu ve temayül yoklaması sonuçları yanında tüm veriler masaya konuldu.
Uzun süren istişareler sonucunda komisyon üyeleri, Balıkesir'in 20 ilçesi için belediye başkan adayı isimleri üzerinde mutabık kaldı.
Belirlenen isimlerle ilgili dosyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, G20 zirvesi için gittiği Arjantin dönüşünde sunulacağı öğrenildi.
İlk bilgilere göre, bazı ilçelerdeki mevcut belediye başkanlarıyla 'devam' yönünde görüş birliği oluştuğu öğrenilirken kimi ilçelerde çok sürpriz isimlerin aday olarak açıklanabileceği öğrenildi.

HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, Ankara dönüşü balikesirim.net muhabirine yaptığı açıklamada, "Balıkesir'de herşey çok güzel olacak" mesajını verdi. 
"20 İlçe, 20 Belediye" hedefiyle çıktıkları yolda en büyük güvencelerinin Balıkesir teşkilatlarında sağlanan birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Demiraslan,  "Yerel seçimlerde Balıkesir'i şaha kaldıracağız. Bu davada sen, ben yok biz var. Balıkesir için daha yapacak çok işimiz var." dedi. 


Demiarslan, büyükşehir belediye başkan adayı Yücel Yılmaz'ı tebrik ederken, mevcut  başkan Zekai Kafaoğlu'na da bugüne değin yaptığı hizmetler karşılığında teşekkür etti. 

YÜCEL YILMAZ MİTİNG YAPACAK!
BAŞKENT'te bulunan Yılmaz'ı, 30 Kasım Cuma günü döneceği Balıkesir'e gelişinde partililer coşkulu şekilde karşılamaya hazırlanıyor.  


Yücel Yılmaz, Değirmenboğazında konvoyla karşılanacak, şehir turu attıktan sonra Cuma namazı için geleceği Zağanos Paşa Camisi önündeki vatandaşlarla kucaklaşacak. 
İLÇELER BALIKESİR'E AKACAK
Dursunbey'den Sındırgı'ya, Gönen'den Gömeç'e, Bigadiç'ten Susurluk'a kadar her ilçeden yüzlerce kişi Yücel Yılmaz için Balıkesir'e gelecek. 

Yılmaz, Cuma namazının ardından Paşa Camisi önünde mini miting yaparak Büyükşehir için  ilk mesajlarını verecek. 
Yücel Yılmaz, daha sonra, AK Parti İl Başkanlığını ve ardından Büşükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. 

Editör: Haber Merkezi