Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Kovid-19 virüsü tedbirleri kapsamında 1-3 Mayıs günleri arasında uygulan sokağa çıkma yasağını verimli bir şekilde değerlendirerek boş cadde ve sokaklarda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.

Kovid-19 virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1-3 Mayıs günleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmasını fırsat bilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, saha çalışmalarını gerçekleştirdi. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri; çarşı içinde ve merkez Altıeylül ile Karesi ilçelerinin dört bir yanında boş cadde ve sokaklarda yol çizgi çalışmaları yaptı.

TRAFİK GÜVENLİĞİ ARTIRILDI

Çalışmalar kapsamında Altıeylül ilçesinde; Emniyet Kavşağından Rüzgâr Caddesi’nin sonuna kadar, Savaştepe Caddesi, Bigadiç Caddesi, Manolya Sokak, Soma Caddesi, Yakup Şevki Paşa Caddesi, Dokuma Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi, Mehmetçik Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Beyoğlu Caddesi, Teknik Lise Caddesi, Sanat Okulu Caddesi, Stadyum Caddesi ve Mustafa Tepmeci Meydanı’nda yol çizgi çalışması gerçekleştirildi.

Karesi ilçesinde ise; İstasyon Kavşağı-Ekilmiş Kavşağı arası, Kepsut Caddesi, Çengel Caddesi, Atatürk Bulvarı, Turgut Reis Caddesi, Gazi Bulvarı, Ahmet Toprak Caddesi, Edremit Caddesi, Çevreyolu Okul Caddesi ile 233. Sokak, 241. Sokak’ta yol çizgi çalışmaları tamamlandı. Şehir merkezinde cadde ve ana arterlerde silinmiş yol çizgilerinin yenilenmesiyle trafik güvenliği artırıldı.

YASAK ÖNCESİ BAŞLAYAN İŞLER DEVAM ETTİ

Bu süreçte, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de yasak öncesinden başladıkları Atatürk Şehir Hastanesi çevresindeki yolda ve Organize Sanayi Bölgesi 2. Etabın girişindeki yolda çalışmalarını sürdürdü.

SOKAK HAYVANLARI BESLENDİ

Boş sokaklarda bir başına kalan hayvanları da unutmayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de kent genelinde meydan ve parklarda sokak hayvanlarını besledi.

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi (BAKOM) ekipleri, tüm pandemi sürecinde olduğu gibi 112 ile entegre bir şekilde hizmet veren 444 40 10 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla talebini bildiren vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürdü.

Editör: Haber Merkezi