Başbakan Erdoğan, büyükşehir hakkındaki spekülasyonlara kulak asılmamasını istedi, İstanbul gibi bir kentin belediye başkanlığından geldiğini anımsatıp büyükşehrin Balıkesir'e kazandıracağı nimetleri anlattı.

Balıkesir'in 2014'te büyükşehir olacağını, böylece hizmetlerin ilçelere daha farklı şekilde ulaşacağını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehir belediyesinin içme suyu ve alt yapı sorunlarıyla ilgileneceğini, imar bütünlüğünün gelişeceğini kaydetti.

Spekülasyonlara kulak asılmamasını isteyen Erdoğan, ''Bu kardeşiniz belediye başkanlığından geldi. İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yaparak geldi, dolayısıyla damdan düşerek geldim. Onlara sorun, siz nereden geliyorsunuz diye. Aradaki fark bu. Onun için tecrübe, uygulama konuşturuyor. Bunu akılla, bilgiyle yoğurarak geldik'' dedi. 

YÜKSEK VE KALİTELİ HİZMET

Balıkesir'i imkan ve fırsatları ile büyütmeye çalıştıklarını anlatan Erdoğan, "Balıkesir, önümüzdeki mahalli seçimlere büyükşehir olarak giriyor. Balıkesir'in yüksek ve kaliteli hizmet almasını sağlayacak.

İmar bütünlüğünün olmadığı yerde her türlü rezalet var. Bugün Balıkesir merkez ilçeleri ile bağlantılıdır. Biraz dışarı çıktığında müdahale edemez. İmar bütünlüğünü getirmez bu. Biz buralara bir imar bütünlüğü getirelim istiyoruz.

Dışarıdaki ilçeler bu hizmetten faydalanamıyor. Güçlü bir büyükşehir belediyesi ilçeleriyle olan münasabette alt yapı, içme suyu problemlerini çözmeye çalışır. İl Özel İdareleri'nin donanımı olmadığı için bunları yapamaz" diye konuştu.

VALİLER ANKARA'YA, SİYASETÇİ HALKA

Atanmış ile seçilmişin ayrı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Valilik Ankara'ya hesap verir halka hesap vermez ama siyasetçi halka hesap verir. Vatandaş silkeler atar. Hadi güle güle der. Balıkesir'e her alanda büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

TOKİ eli ile 6660 konut yaptık yapmaya devam ediyoruz. Biz geldiğimizde bölünüş yol 70 kilometreydi ama şimdi 483 km bölünmüş yola sahiptir Balıkesir. Bu iş aşk ve sevda işidir. Bu yoksa yapamazsınız. Biz hem Balıkesir'i hem de diğer 81 ilimizi geliştirmeye devam edeceğiz" dedi. 

Editör: Haber Merkezi