AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile birlikte Edremit ve bölgesini ziyaret etti. Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyip esnafla sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Uğur, Türkiye'nin IMF'ye el açmadan istikrar bir büyümeyle yoluna devam ettiğini söyledi.
Ak Parti Edremit İlçe binasını ziyaret eden ve Çanakkale-İzmir karayolunda devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Uğur, daha sonra Güre'de yapımı devam eden 200 tekne kapasiteli balıkçı barınağını gezerek, balıkçılarla sohbet etti.
Uğur, Edremit'te oda başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2012'nin son günlerinin yaşandığını hatırlatarak, ''Birkaç gün sonra 2013'ten takvim yapraklarını koparmaya başlayacağız. Ben 2013 yılının da Edremitlilere, Balıkesir'e, ülkemize, dünyaya, barış huzur getirmesini, sağlık afiyet içinde bir yıl geçirmemizi, kavgasız, savaşsız, bir yıl olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

"BELEDİYECİLİK AK PARTİ'NİN İŞİ"
Uğur, 2012'de Türkiye'nin geldiği noktanın net görüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Baktığınızda hakikaten, siyasi istikrar var, ekonomik istikrar var. Enflasyon, faiz tek haneli rakamlarda. Bütün dünyada yüzyılın en büyük global krizi yaşanırken Türkiye IMF'ye el açmadan, istikrarlı bir şekilde büyüyerek yoluna devam eden bir ülke. Belediyecilik Ak Parti'nin işi. Bu, Recep Tayyip Erdoğan'ın işi. Allah, insana bazı özellikler veriyor. Bu rahmetli Menderes'te de vardı. Bunu ifade ettim ben. Rahmetli Menderes de İstanbul'da Vatan Caddesi'ni, Millet Caddesi'ni açtı. Halen bugün hizmet veriyor. Belki 2050 yılında da Vatan Caddesi, Millet Caddesi belki hizmet verecek. İleri görüş. Efendim ne yaptı Sahil Yolu'nu yaptı. Sirkeci'den başlıyor devam ediyor. Ama ne yaptılar, adamı yargıladılar. Bunları neden yaptın, hesap ver, idam ettiler. Yol yaptı diye idam ettiler. Böyle de bir zihniyet vardı Türkiye'de. Ama artık o zihniyette bitti.''

"DEMOKRASİ OLMAZSA, EKONOMİ KÖTÜYE GİDER"
Demokrasi ile ekonominin birbirini etkilediğini anlatan Uğur, ''Eğer demokrasi olmazsa ekonomi kötüye gidiyor. Bakın e-muhtıra verildiğinde faizler yükseldi. Devletin ödediği faiz, yükselmişti. Hükümetimiz dik durdu. Gerekli cevabı da verdi. Bir kapatma davası açıldı. Faizler yine yükseldi. Devlet orada da 3-4 milyar dolar fazla para ödedi'' diye konuştu.

"ZEYTİNYAĞINI DAHA ÇOK TANITMALIYIZ"
Zeytin tanıtımı ile iç piyasa payının artırılması gerektiğini anlatan Uğur, bu yıl 220 bin ton zeytinyağı elde edileceğini söyledi. Uğur, Türkiye'nin bir milyon ton yağ ithal ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
''Ayçiçeği yağı, soya yağı vesaire, 200 bin ton zeytinyağımızı tüketemiyoruz. Biz 200 bin ton zeytinyağının ancak 100-120 bin tonunu tüketiyoruz. 80 bin ton, 100 bin ton kalıyor. Onu bizim insanımıza tanıtıp Türkiye'de tüketmemiz lazım. Bu bölgede tanıtım için toplantılar yapılıyor. Edremit kişi başına 20 kilo zeytinyağı tüketiyor. Ayvalık 20 kilo yiyor. Yemeğiniz de, kızartmamız da zeytinyağı ile. Onun için Edremitlilerin yüzleri parlıyor. Cildi güzel oluyor. Kalp damar hastalıkları olmuyor. Midesinde rahatsızlık olmuyor. Fakat bu tanıtımları zeytinyağı tüketmeyen yerlerde yapalım. Gidelim Kayseri'de yapalım, Çorum'da yapalım, Doğu illerimizde yapalım. Onlar zeytinyağını öğrensin, tüketsin.''

“CENNET’TE YAŞIYORUZ AMA İMAR İYİ DEĞİL”
Edip Uğur, “Cennet yaşıyorsunuz ama, imar iyi değil. Hizmet getirecek belediyeyi iktidar yapacaksın. Bu iş bizim işimiz. İşte İstanbul, işte Ankara, işte Konya. Yapılanları görüyorsunuz. Eğer burası ihya olacaksa Ak Parti belediyeciliği ile ihya olacak. Bunun başka alternatifi yok. Yoksa bu beldeler geri kalır. Zaten biz neden büyükşehir yapıyoruz. Beldeler belediyeciliği yapamıyor” dedi.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ, SORUNLARI DİNLEDİ
Uğur'a, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Ak Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Ak Partili belde başkanları ve partililer eşlik etti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Güre İskele Mahallesi’nde yapımına başlanan 200 yat kapasiteli balıkçı barınağı ve iskele yat limanı inşaatını inceledi.
Muhtar Necati Tokuştepe’yi de ziyaret eden Uğur ve beraberindekiler Güre esnafını da ziyaret etti. Balıkçılar, “Ak Parti’den Allah razı olsun. Sesimizi duydu ve bizimle ilgili büyük adımlar attı” diye konuştu.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'a Edremit bölgesindeki gezi sırasında Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi