BALIKESİR, Cumhuriyet tarihinde ilk kez iki bayan milletvekiliyle parlamentoda temsil edilecek olmanın heyecanını yaşarken, Ayşe Nedret Akova da, CHP'nin Balıkesir'de seçilmiş ilk bayan milletvekili ünvanını aldı. 

CHP'den vekil seçilen diğer iki arkadaşıyla birlikte mazbatasını alan Akova, TBMM'deki öncelikli çalışmalarının Balıkesir'in sorunlarıyla ilgili olacağını söyledi.

 

CHP'nin Balıkesir'deki ilk bayan milletvekili Ayşe Nedret Akova, 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerin Balıkesir'de barış içinde geçtiğini belirterek, "Tüm siyasi partiler büyük bir olgunluk içindeydiler. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz milletimize ve ilimize hizmet etmektir. Bu nedenle parti ayrımı yapmaksızın, diğerini ötekileştirmeden hizmete talibiz. CHP'den seçilmiş ilk bayan milletvekiliyim. Bu nedenle bunun onurunu yaşıyorum." dedi.

CHP'nin SEÇİLMİŞ İLK BAYAN MİLLETVEKİLİ

CHP'nin Balıkesir'deki ilk kadın milletvekili olan Akova, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Partisinin Balıkesir'de üç milletvekili çıkardığını ve başarılı olduğunu ifade eden Akova, "Bütün arkadaşlarımızla birlikte önce Balıkesir diyoruz. Hedefimiz ilimize hizmet etmektir. Bu nedenle parti ayrımı yapmaksızın, diğerini ötekileştirmeden hizmete talibiz. CHP'den seçilmiş ilk bayan milletvekiliyim. Bu nedenle bunun onurunu yaşıyorum." dedi.

Gazetecilerin, ''Meclis'teki ilk çalışmanız ne olacak?'' sorusuna karşılık, Akova, şunları kaydetti: "Bizim bir çok sözümüz var onları yerine getirmek için çalışacağız. Ben zeytin üreticisiyim, Tariş ortağıyım. Zeytincinin çok derdi var. Zeytinyağına verilen prim çok düşük. 1994-95 yıllarında zeyitinyağına verilen prim 40 sent iken 2011 yılında bugün artan enflasyona rağmen halen aynı değerde. Bu nedenle biz önecilkle bu konuda mutlaka teklifte bulunacağız.

KIYI BELEDİYELERİNİN SORUNLARI

Ayrıca kıyı belediyelerin İller Bankası'ndan aldığı pay kış aylarındaki nüfusuna göredir. Yaz nüfusu 150-200 binleri bulan Burhaniye'nin kış aylarındaki nüfusu 40 bindir. Kırk bin nüfusa göre İller Bankası'ndan pay almaktadır. Aynı zamanda personelide buna göredir. Dolayısıyla hizmette aksayama neden olmaktadır. Bizim öncelikli sorunlarımızdan bir tanesidir. Bunların çözümü için Meclis'te çaba göstereceğiz."

Editör: Haber Merkezi