CHP grubunun aldığı kararı  İl Başkanı Serkan Sarı şöyle açıkladı.

SOKAĞA ÇIKMAYIN
ÇAĞRILARININ YAPILDIĞI...

Tüm dünyayı etkileyen KORONA virüs salgını nedeniyle ülkemizde sokağa çıkılmaması yönünde Sağlık Bakanlığımız ve ilgili kurumlar tarafından yoğun bir şekilde çağrı yapılmakta ve bu mücadeleye özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşları yoğun bir şekilde destek vermekte iken; sokağa çıkmama yönündeki çağırıları yok sayarak Büyükşehir Belediyesi Meclisini toplantıya çağırmak çok doğru bir karar olmamıştır.

Bir çok işletme, bu salgın riskine karşı önlem almak adına iş yerlerini kapatmış, iflası göze alarak bu mücadeleye destek olmaya çalışmıştır. Çalışmak zorunda kalan işletmeler ise üst düzey tedbirler alarak en az sayıda personel ile çalışmalarına devam etmektedir.

TOPLUM SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ DEĞİL

Son yayınlanan genelgeler ile 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı, kamu hizmetlerinin minimum personel ile yapılması, hayati önem taşımayan birçok toplantı ve etkinliklerin ertelenmesi ile gruplar halinde insanların temasının önüne geçilmesi planlanmakta ve uygulanmaktadır. 24 Mart 2020 salı günü yapılacak olan B.B.B. meclis toplantısı da bu bağlamda toplum sağlığı açısından hayati önem taşıyan konular yoktur. Toplumun virüs nedeniyle duyarlı olduğu bir zamanda, toplantı esnasında hazır bulunacak yaklaşık 100 kişinin pandemi ortamında riske atılmaması gerekmektedir. Yapılması düşünülen bu toplantının gelecek günlerde telafisi mümkün olmayacak sağlık sorunlarına sebep olabileceği gerçeği ortadadır. Meclis gündemimizdeki hiç bir konu yaşam hakkından ve toplum sağlığından önemli değildir.

KATILMAYACAĞIZ

Bu sebep ile CHP grubu olarak yapılacak olan meclis toplantısında KORONA virüs salgını ile alakalı hiçbir konu olmaması ve acil olarak görüşülmeyi gerektirecek bir gündem maddesinin bulunmaması nedeni ile bu ay düzenlenecek meclis toplantısına katılmama kararı aldığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Serkan SARI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

BALIKESİR İL BAŞKANI

Editör: Haber Merkezi