Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın nisan ayı kültürel etkinlikleri kapsamında Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Şehir Buluşmaları” yoğun ilgi gördü. Söyleşinin moderatörlüğünü Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı ve ATV Ankara Temsilcisi  Şebnem Bursalı yaparken, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç, A Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik ve Fatih Akbaba görüşlerini paylaştı, vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

Söyleşinin açış konuşmasını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ülke gündeminin çok kısa süre içerisinde değişebildiğine dikkat çekerken; “Yeni bir sürece girdik. 24 Haziran’da, 16 Nisan’da oyladığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk seçimini inşallah gerçekleştireceğiz. 
Türkiye çok önemli süreçlerden geçiyor. Bunun farkına varmak, farkında olmak çok önemli. 15 Temmuz’da hakikaten fotoğrafın büyüğünü bu millet gördü. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile halkımız sokaklara dökülerek bu hayâsızca akını önlemiş oldu. Türkiye darbelere alışkın bir ülkeydi. Ama hiçbirisi 15 Temmuz gibi değildi. 15 Temmuz hepsinden farklıydı, Ülkeyi bölmeye, parçalamaya yönelik ve 40 yıldır üzerinde çalışılan bir projeydi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile bu millet sokaklara çıkarak tankların, topların, helikopterlerin, uçakların önüne çıkarak bu hayasızca akını önledi.


Tabii bitti mi mücadele? Hayır bitmedi. İşte hala mücadele devam ediyor. Suriye’de terör koridoru oluşturarak ülkemizin bekası için, sınır güvenliğimizi tehdit etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünya 5’den büyüktür, dünya 1’den büyüktür, bir gece ansızın gelebiliriz diyerek ciddi derecede uyardı. Bu uyarılar dikkate alınmadı ve Mehmetçiklerimize talimatı verdi. Aynen Kurtuluş Savaşında olduğu gibi o heyecanı yaşadık. Çanakkale ruhunu yaşadık.


O zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl askerlere ilk hedefiniz Akdeniz dediyse; Cumhurbaşkanımız da ilk hedefiniz Akdeniz diyerek Afrin’i terör odaklarından temizledi. Tabi mücadele asla bitmiyor. Bizim uyanık olmamız lazım. Asla bu mücadelenin hiç bitmeyeceğini gelecek nesillere de doğru aktarmamız lazım. Tabii bunun en önemli yolu da eğitim ve öğretim. 15 Temmuz ruhunu hiç unutmamaları, o Çanakkale ruhunun devamının gelmesini sağlamamız lazım. Toplumu doğru bilgilendirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Başkan Zekai Kafaoğlu’nun ardından başlayan söyleşide konuşmacılar; Türkiye’nin iç ve dış meseleleri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve son saldırı gibi gündem konularına ilişkin 10’ar dakikalık anlatım yaptı. Gazeteciler Bursalı, Oruç, Atik ve Akbaba konuşmalarında Balıkesirle ilgili izilenimlerine de kısaca yer verirken gördükleri tabloyu gururla paylaştı. Başkan Kafaoğlu'ndan da övgüyle söz etti. Bu arada Başkan Kafaoğlu programın finalini okuduğu ve salondan büyük alkış alan şiirle yaptı. 


Konuşmaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından panelin konuşmacılarına hediyeler takdim edilirken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun yanı sıra BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula başta olmak üzere, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar söyleşiye yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Haber Merkezi