CHP’nin lunapark arsasının satışıyla ilgili tavrının net olduğunu, daha önce satışın iptali için verdikleri mücadelenin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Serkan Sarı, son kararın da hukuki açıdan değerlendirildikten sonra yargıya taşınacağını belirtti. Sarı ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, “beton ve rant siyasetin vazgeç, satışı iptal et, bu arsayı park yap” çağrısında bulundu.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, satışı iptal edilen lunapark arsasının yeniden satışıyla ilgili Büyükşehir Meclisi’nde çıkan yeni satış kararı üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a yeni bir çağrı yaptı. Sarı, lunapark arsasının Atatürk Parkı ile birleştirilip Balıkesir’e yeni bir meydan ve yaşam alanı kazandırılmasını istedi.

Büyükşehir Meclisi’de satış kararı oylanırken 7 CHP’li Meclis üyesinin oturuma katılmamasıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Sarı, bazı üyelerin sağlık sorunu olduğunu ileri sürdü; konu hakkında soruşturma yaptıklarını dile getirdi.

“CHP’NİN TAVRI NET”

CHP’nin lunapark arsasının satışına karşı verdiği mücadeleye dikkat çeken Sarı, daha önce bu konuda basın açıklamaları, imza kampanyaları düzenlediklerini, kararın iptali için dava açtıklarını, bu yeni karar için de yargıya gideceklerini söyledi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı şöyle konuştu:

“Balıkesir Büyükşehir Meclisi’nde gündeme gelen lunapark arazisinin satış kararına karşı itiramızı dile getiriyoruz. Meclis’te oylanan komisyon raporunda arkadaşlarımızın ret kararları mevcut. Satış onayı komisyonda oy çokluğuyla geçiyor. Ayrıca grup toplantımızda ret kararı alındı. Meclis üyelerimiz ret oyu kullandılar. Bizim CHP Grubu olarak Meclis’teki tavrımız açık ve net. Halkın, sokağın taleplerinin dikkate alınmasını vurgulamak istiyoruz. Bazı paylaşımlar ve yayın organlarında eleştiriler var. Biz tavrımızı daha önce de net şekilde ortaya koyduk, şimdi de koyuyoruz. Bu konuda daha önce eylemler yaptık, imza kampanyaları açtık, sokakta sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu konuda net duruş sergileyen tek kurum CHP’dir.”

“YÜCEL YILMAZ ÖZÜR DİLEMELİ”

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, 28 Aralık’taki Meclis toplantısında CHP’den ihraç edilen bağımsız Meclis Üyesi Cengiz Dikici’ye yönelik sözlü sataşmaları ve üslubunu kınadığını dile getiren Sarı şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir meclis üyesine yönelik sataşma ve hakaret içeren sözlerini kınıyorum. Bu maddeler neden oybirliğiyle geçmiyor, bu işin arkasında ne var, komisyon kuralım araştıralım, senin oyun sütten, ruh haliyle ilgili sıkıntı var, piyasaya proje mi çiziyorsun, şehrin önünü tıkıyorsun gibi ifadeler kullanan Yücel Yılmaz’ın bu dilini esefle kınıyorum. Bir dayanağı varsa gereğini yapsın, yoksa bu meclis üyesinden hemen özür dilesin.”

“YÜCEL YILMAZ YERİNE NEDEN CHP’Yİ HEDEF ALDI?”

Yücel Yılmaz’ın sarfettiği sözlere karşılık, Dikici’nin hakkındaki ithamlar için tek bir cümle bile kurmadığını da hatırlatan Sarı, “aynı Meclis üyesi, bu ithamlarla ilgili tek bir cümle kurmadı, söz hakkı olmasına rağmen cevap vermedi, bu bizi çok şaşırttı. Meclis üyesi bu ithamları yapan Yücel Yılmaz’a cevap vermek yerine Serkan Sarı’yı ve CHP Meclis Grubunu hedef alıyor. Kendisiyle ilgili bir iddiamız yok. İddiayı ortaya koyan Yücel Yılmaz’a bir vereceği cevabı merakla bekliyoruz” dedi.

“BİR TEK BİZ MÜCADELE ETTİK”

Lunapark arsasının satışına karşı verdikleri mücadelenin unutulmaması gerektiğini söyleyen CHP İl Başkanı Serkan Sarı şöyle konuştu:

“Lunapark arsasıyla ilgili verdiğimiz mücadeleler unutulmuş. Unutanlar, iktidara karşı bir takım açıklamalar yapmaya çekiniyorlar, bizim üstümüzden açıklama yapıyorlar. Bizi eleştirmek daha kolal. 2. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Başka bir şahsın, kurumun, yapının bukonuyla ilgili soümut bir mücadelesi varsa konuşsunlar. Burasıyla ilgili bir tek biz mücadele ettik. Basın açıklaması yapan, eylem yapan, imza kampanyası açan, mahkemeye veren, hukuk mücadelesi başlatan tek kurum biziz. Bunu görmek istemeyen gözler, saygı duymayan çevrelerin açıklamalarını asla kabul etmiyoruz. Mücadelemiz bitmedi. Hukukçularımız yeni süreçle ilgili dava dosyası hazırlıyorlar. Gerekli dayanakları yaratabilirsek mahkemeye taşıyacağız.”

“BETON VE RANT SİYASETİNDEN VAZGEÇİN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, lunapark arsasının satışından vazgeçmesi çağrısı yapan Sarı, halkın malı olan bir araziyi otel ya da ticarethaneye dönüştürmenin faydası olmayacağını belirtti. Sarı şöyle konuştu:

“Bu kenti yönetmek için yetki alan Yücel Yılmaz’a çağrımdır; bu kentin değeri olan söz konusu araziye, halka miras kalan bu araziye sahip çıkmasını istiyoruz. Bir otel ya da ticarethaneye vermek yerine vatandaşa, Balıkesir’e kazandırmasını talep ediyoruz. Lunapark arsasının Atatürk Parkı ile birleştirilmesini önermiştik, bunu hayata geçirme yetkisi Yücel Yılmaz’da. Gelin halka hizmeti tercih edin. Ranta hizmet etmeyin. Halkın değerlerini birlikte koruyalım. Büyükşehir Belediyesi batık, borçlarını ödeyemiyor, finansal çıkmazda. Bunun farkındayız. Kente hizmeti durdurmak gibi bir niyetimiz yok. CHP olarak kentimizde yaşayan herkesin hakkını savunuyoruz. Bu irade kenti yönetemiyor. Kentin değerlerinin yok edilmesine razı değiliz.

Zaman zaman bazı satış kararlarına onay verdik. Finansal çıkmazda yok olup gitmelerine razı değiliz. Ama bu arsayla ilgili tavrımız net. Satmakta ısrarcı olmalarını kabul edemiyoruz. Çağrımız, satıştan vazgeçilsin. Parkla birleştirilsin, kent meydanı yapılsın, nefes alacak yerler lazım. Beton ve rant siyasetinden vazgeçin, doğal yaşam alanlarını çoğaltalım.”

“GELMEYEN ÜYELERLE İLGİLİ SORUŞTURMA YAPILIYOR”

Lunapark arsasının satış yetkisi kararının oy çokluğuyla alındığı Meclis oturumuna katılmayan 7 CHP’li üyeye yönelik eleştirilere de yanıt veren Serkan Sarı, bu konuda soruşturma sürdürdüklerini söyledi. Sarı şöyle konuştu:

“Toplantıya katılmayan meclis üyeleri üzerinden aritmetik tartışması var. Gerekli araştırmaları yapıyoruz. İlçe başkanlarımız soruşturuyor. Meclis üyeleriyle görüşüyorlar. İlk gelen bilgi, bazı üyelerin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı yönünde. Bu yüzden gelmeyenler var, hasta olan var, bu ve benzeri gerekçeler var. Bu tartışma üzerinden şahsımla ilgili kullanılan dili de eleştireceğim. Dolaylı işbirliği, şaibeli görüntü gibi ifadeleri asla kabul etmiyorum. Bir şahsın, bir kurumun bilgisi belgesi varsa çıkar konuşur. Bu şekilde algı yöneterek benim, il yönetiminin, belediye başkanları ve meclis grubunun dürüstlüğünden şüphe yok.” (politikam.com)

Editör: Haber Merkezi