27 Mayıs 1960 darbesinin ardından dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yargılamasının yapıldığı Yassıada 'Demokrasi ve Özgürlük Adası'na dönüştürüldü. 

Türk Demokrasi tarihine 'kare leke' olarak geçen darbenin 60.yılında 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı törenle açıldı. 

MUTLU VEKİL HÜZNÜ ve
GURURU BİR ARADA YAŞADI

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, kendi doğum günü de olan bugün açılışı gerçekleştirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

MENDERES'İN OĞLUNUN ADINI TAŞIYOR

Balıkesir siyaset, spor, medya dünyasının bir dönemine adını yazdıran ve "demirkırat" diye bilenen Ahmet Aydemir'in kızı olan Mutlu Aydemir paylaşımında; "başım bulutlara değecek kadar gurur doluyum" derken bunu şöyle kelimelere döktü: 

BUGÜN DOĞUM GÜNÜ

"Adım Mutlu benim, babam koymuş Yassıada duruşmalarını bizzat takip eden Demokrat Haşimin oğlu babam ...

17 Eylülde doğmuşum Adnan Menderes’in oğlunun adı münasip olduğundan Mutlu olsun demiş babam...

Küçüklüğümden beri her 27 Mayıs doğum günüm olduğu, her 17 Eylül ve Devlet Adamlığı, Hürriyet, Demokrasi, Milli irade kelimesi her geçen cümlede yüreğimizi dağlayan Kahraman şehitlerimiz Adnan Menderes , Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan'a yanar yüreklerimiz.

BULUTLARA DEĞECEK KADAR

Bugün Kahraman Şehitlerimizin ebediyen unutulmayacakları, tarihe demokrasinin ve hürriyetin simgesi olarak kazınacak Yassıada Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışını izlerken gururla bu demokrasi abidesini hayata geçirerek tarihe not düşen Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde, yanında ve davasında olmaktan başım bulutlara değecek kadar gurur doluyum.
Hamdolsun."

İŞTE O PAYLAŞIM

Editör: Haber Merkezi