Balıkesir'in turizmde dünyaya açılan kapısı ve yüzü olan Ayvalık'ta yeni dönem resmen başladı.


AYVALIK'ta  Demokrat Parti'nin adayı  olarak 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini 17 bin 657 oy ve yüzde 39,78'lik oranla kazanan Mesut Ergin, 12 gün sonra mazbatasını ve belediye başkanlığı mührünü teslim alarak  iş başı yaptı. 
Ayvalık Adliyesine yüzlerce seveniyle birlikte gelen Mesut Ergin için sık sık  'Halkın Başkanı' sloganları atılması dikkat çekti. 


Mesut Ergin, mazbatasını İlçe seçim kurulu başkanı Mehmet Turan'dam teslim aldıktan sonra Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşundabulundru, İstiklal marşını okudu. 
Ayvalık halkına hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında Mesut Ergin, "Bu seçimin galibi sen, ben, o değil, Ayvalık halkıdır. Bunu herkes böyle bilsin. Bundan sonra ben Ayvalık'ta herkesin belediye başkanıyım" ifadelerini kullandı. 


EŞİ ATATÜRK ROZETİ TAKTI
Belediye Meclisi üyelerine de "birlikte Ayvalık'ta güzel hizmetlere imza atacağız" diyerek çağrıda bulunan Mesut Ergin'e eşi Canan Ergin tarafından Atatürk rozeti takıldı.
Ergin, "Bu rozet hiçbir zaman buradan çıkmayacak.  Ayvalık Atatürk ilkelerine inanmış, cumhuriyet devrimlerine inanmış bir şehirdir" diye konuştu.
Daha sonra Ayvalık Belediyesini geçen çiçeği burnunda belediye başkanı Mesut Ergin'i burada seçimi 731 oyla kaybeden Rahmi Gençer karşıladı. Halefini kutlayan Gençer,  başkanlık mühürünü Ergin'e teslim etti.

 

Editör: Haber Merkezi