Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenlerine katıldı. Kuva-yi Milliye Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine onbinlerce Balıkesir’li katılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur halka hitap etti.
BÜYÜKŞEHİR’İN 850 MİLYON LİRALIK YATIRIMI HİZMETE AÇILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce Kuva-yi Milliye Meydanı’nda onbinlerce Balıkesirli’ye seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balıkesir’i şereflendirdiğini söyledi. Başkan Uğur, “Sayın Cumhurbaşkanı Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’e hoşgeldiniz. Çok değerli hemşerilerim hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. 14 yıldır milletimizin desteği ve hayır dularıyla zatalinizin büyük emekleri ve liderliğinizin sonucunda Türkiye’ye çok büyük hizmetler ve eserler kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Büyükşehir olarak huzurlu bir kent inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bugün Allah’ın izni ile tamamladığımız 850 milyon liralık yatırımların açılışını sizlerin himayeniz ile gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımların en büyük kazancı ülkemizdeki Milli İstihdam Seferberliği'ne katkı sağlamasıdır” diye konuştu.


Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katılmak için Balıkesir’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören sonrası Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhurbaşkanına çalışmaların yer aldığı bir de kitapçık taktim etti. Makamda yapılan ziyarette Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini imzalayarak bir süre Başkan Uğur ile görüştü.

Başkan Uğur, belediyecilikte örnek aldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üç yıla sığdırdığı çalışmalarını içeren albümden projeleri hakkında bilgi aktardı. 

Başkan Edip Uğur, belediyede ağırladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la, Sanayi Odası Başkanı olan oğlu İsmail Uğur ve "Balıkesir Efesi" kıyafeti giydirdiği torununu da yanına alarak ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Belediye'ye gerçekleşen ziyarette Vali Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretin ardından Başkan Uğur’un da yer aldığı ekip tarafından Atatürk Stadyumu’ndan helikopter ile kentten uğurlandı.
SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Uğur, Balıkesirliler'in gösterdiği yoğun ilgiye, sosyal paylaşım sitelerindn yayımladığı mesajıyla teşekkür etti.
Uğur'un o mesajı şöyle:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 1000 yataklı şehir hastanemizle birlikte 1 katrilyon 281 trilyon değerinde 78 projenin toplu açılışını gerçekleştirdik. 
Göreve geldiğimiz ilk günden beri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'Biz milletimize hizmetkâr olmaya geldik' düsturunu kendimize şiar edindik. 
Bu şiar ışığında, değişimi ve dönüşümü gerçekleştiren bir anlayışın temsilcisi olarak, Balıkesir’in ve Balıkesirlilerin hizmetinde olduk. 
Hizmetlerin daha verimli ve hızla yürümesi için, 16 Nisan Balıkesir için, Türkiye için bir milat olacak İnşallah. 
Balıkesir sandıkta #EVET diyerek güçlü bir Türkiye’den yana karar verecek. 
Göstermiş oldukları yoğun ilgi ve teveccühlerinden dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."
Editör: Haber Merkezi