AK Parti sözcüsü Mahir Ünal’ın açıklamalarına atıf yapan Başkan Uğur “ İtibar suikastine imza atmaya çalışanlar hakkında yargı yoluna baş vurduk” dedi. 
 
İşte Başkan Edip Uğur’un o açıklaması:
 
Bazı basın yayın organlarında, istifamın istendiğine dair yayınlanan haberlerin gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur.
 
AK Parti Sözcümüz Sayın Mahir Ünal'ın iki gün üst üste yaptığı açıklama ve yalanlamalara rağmen, söz konusu istifa haberlerinin ısrar ve inatla dolaşımda tutulmasındaki amacı kamuoyunun takdirine bırakıyorum. (Ben istifa etmiyorum, siz görevden alın. Görevden alırsanız partiden istifa eder, yoluma bağımsız belediye başkanı olarak devam ederim) şeklindeki haberler ise tamamen masa başında uydurulmuş bir kurgudan ibarettir. 

Söz konusu haberleri yayınlayarak bir itibar suikastına imza atmaya çalışanlar hakkında yargı yoluna başvurduğumuzun ayrıca bilinmesini isterim.

 
17 yıldan bu yana AK Parti'mizin bütün kademelerinde görev yapan bir nefer olarak olarak, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlattığımız kutlu yolculuğumuza ilk günkü aşk ve şevk ile devam ettiğimizi milletimize saygı ile duyuruyorum.

EDİP UĞUR KİMDİR?
1950 yılında Balıkesir’de doğdu. Orta Öğrenimi İstanbul Işık Lisesi’nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı.
Balıkesir Ticaret Odası ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Başkanlığı ile Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem’de Parlamento’ya girdi. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. Dönem’de ikinci kez milletvekili seçildi. 2007 Genel Seçimleri’nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdikten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak AK Parti Genel Merkez yönetim kadrosunda yer alan Ahmet Edip Uğur evli ve üç çocuk babası.

 
Editör: Haber Merkezi